Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A lent linkelt receptet...

A lent linkelt receptet szeretném elkészíteni vacsorára. A karaj tényleg átsül 20 perc alatt, vagy valami nem stimmel?

Figyelt kérdés

[link]


Nagyon gusztusos recept, gondoltam kipróbálom. Ami böki a csőrömet az az, hogy a legtöbb karajos recept 1-1.5 órás sütési időt kíván, itt pedig 20 perc. Átsül ennyi idő alatt? Kb. 1 centi vastag karajszeleteim vannak itthon, persze még nincsenek kiklopfolva.


2013. jún. 18. 16:04
 1/7 anonim ***** válasza:
nem !! Tapasztalatból mondom : Mielött betekerd a szalonnába a karajt mind 2 oldalát füszerezd ,majd forgasd meg kevés lisztbe és serpenyöben süsd elő mind 2 oldalát . Igy tedd rá a szallonát . aztán mehet a sütöbe.
2013. jún. 18. 16:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Kb. mennyi ideig kell átsütni? Piruljon vagy csak fehéredjen ki?
2013. jún. 18. 16:17
 3/7 anonim ***** válasza:
Elég ha csak kifehéredik . de ,meg is pirthatod ,jól attól nem lesz baja .
2013. jún. 18. 16:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:

Ez valóban nem igaz, 20 perc alatt nem puhul meg a karaj.

máshoz én is elősütöm serpenyőben 4-4 percig mindkét oldalát, de még utána is tepsibe teszem és még 40 percet sütöm fólia alatt, akkor lesz élvezhetően omlós, puha.Én ners karajból nem merném bevállalni ezt a rácos húst.

2013. jún. 18. 18:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm mindkettőtök válaszát!


Fehéredésig sütés után 30 perc mondjuk reális lehet? Ismétlem, vékony szeletek lesznek, most 1 centis és még klopfolni fogom.

2013. jún. 18. 19:11
 6/7 anonim ***** válasza:

Első válaszoló vagyok : A 30 perc azért nem reális mert rétegenek is át kell sülni rendesen : Kb 40-60 perc között lesz : 170C -on : 40 perc körül nézd meg a húst : azt pedig úgy -hogy a rétegek között szurj a húsba 1 kést HA elég puha akkor jó lesz :

Amikor a zöldségeket piritod mielött rá tennéd a tejfölt :A lepiritott zöldséget kevés liszel szord meg ,és igy keverd át . majd keverd hozzá a tejfölt . evvel megakadályozod ,hogy a tejföl és zöldségek a kiereszék sütés közben a levüket : Igy szaftos marad ,de nem lesz a sütőtál alján folyadék..

2013. jún. 18. 19:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:

Mégegyszer köszönöm a segítségeteket:)


Úgy tettem, ahogy mondtad - beliszteztem kissé a zöldségeket a tejföl előtt. A húst fehéredésig sütöttem serpenyőben, fűszerezve, előtte jól kiklopfoltam. 40 perc alatt átsült, szépen megpirult a széle. Isteni finom lett - a módosításaitokkal együtt csak ajánlani tudom :) Tálaláskor még meglocsoltam egy kis tejföllel és megszórtam petrezselyemzölddel.

2013. jún. 18. 23:03

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!