Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Pektinnel lehet házilag...

Pektinnel lehet házilag főzött ketchupot is sűríteni? Mert mire magától sűrűre fő, fele annyi marad csak! Pektinnel meg megmaradna az egész mennyiség!

Figyelt kérdés
2013. aug. 23. 11:49
 1/2 Miranda1970 válasza:
A pektinről nem tudok semmit, de az interneten azt írták, hogy tökkel lehet sűríteni, kipróbáltam( tegnap), és bevált! Egy ötliteres lábost púposra raktam parival, és amikor megrottyant, tettem bele 6 kápiapaprikát (az a piros színű) egy nagy tök felét, 3 hagymát, és számos fűszert, 4 csipet sót, 8 evőkanál cukrot,szegfűszeget, szegfűborsot, fahéjat, fehérborsot, mustármagot, koriandert, 1 deci ecetet (10 %-ost), friss bazsalikomot és majorannát, és egy kevés nátrium-benzoátot,de a fűszerezés tetszőleges. A család szerint isteni finom lett, és az állaga is megfelelő. Át kellett tennem egy nagyobb lábosba,mert nem fért bele az eredetibe, a végén botturmixxal pépesítettem. Rengeteg a paradicsomunk a fóliában.
2013. aug. 25. 10:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 Meréxke válasza:

Így igaz, de én a helyedben nem sűrűsíteném semmivel!

Első lépésként ne legyen leveses a paradicsom amiből ketchupot akarsz főzni.

Passzírozás után főzd kb. 60 percig, majd szűrd le nagyon óvatosan a "vizet" róla, és a sűrűjét főzd tovább a fűszerekkel.

Hidd el meg fogja érni a fáradtságot! :)

Én így szoktam. Sok munka az biztos, de nekem megéri! :)

2013. aug. 25. 23:35
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!