Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Menzás káposztasaláta receptje?

Menzás káposztasaláta receptje?

Figyelt kérdés

Valaki letudná nekem írni vagy linkelni azt a klasszikus "menzás" káposztasaláta receptjét?Nagyon imádom arra az édes ropogósra gondolok.Sokféle van a neten és az egyiket megcsináltam, de nem az amire én gondoltam nem is édes annyira és nagyon kiérezni a köményt.

Előre is köszönöm!!!



2015. júl. 3. 16:46
 1/4 anonim ***** válasza:
45%

Ha egyre gondolunk, az simán káposzta és hagyma nagyon vékonyra szelve/reszelve, nyakon löttyintve sós-cukros-ecetes vízzel, amibe beledobtak pár szem egész köménymagot. Ettem olyat is, amibe uborkát is szeltek, az is finom.

Egy fej káposztához két közepes fej hagyma, az öntethez egy nagy bögre vízbe 2-3 jó csipet só, egy evőkanál porcukor és 2-3 evőkanál ecet (10%-os.)

2015. júl. 3. 17:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
31%
Hagyma nem kell bele, mert "elveszi" a friss káposzta ízét, és hagymaízű lesz. Lereszelni a káposztát, besózni, pár óra múlva kicsavarni. Ecettel, vízzel, sóval salátalét csinálni, egy kicsit megmelegíteni( nem forralni), és leönteni vele a káposztát. Köményt ízlés szerint kell bele tenni. Én őröltet szoktam, de csak keveset.
2015. júl. 3. 18:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
72%

Nincs ilyen.

A főzés sose egy kőbevésett dolog, nincs egy kódex, amiben benne lenne a "nagy menzás káposztasaláta" receptje, amitől eltérni csak fővesztés terhe mellet lehet.


A káposztasaláta olyan, amilyenre csinálják.

Majd ha elmegy nyugdíjba a konyhás néni, (aki valószínűleg csinálja) és más lesz helyette, akkor majd a saláta is más lesz.

Hacsak nincs az adott konyhának pontos receptje, amitől nem térnek el.


Egyébként nagy varázslat nincs benne.

Nem annyira édes, és sok benne a kömény?

Hát... akkor talán több cukor kell bele, és kevesebb kömény. :)

Egyáltalán nem biztos, hogy dekázgatják, meg grammozgatják az ízesítő anyagokat.

Sőt, kb 99%-ra mondom, hogy ha van is egy mérvadó recept, attól még ízlés szerint ízesítik, mert az összetevők mindig változnak, nem lehet ugyanannyi cukorral ugyanolyan édes salátát csinálni.


Szóval ahány ház, annyi szokás, úgyhogy ha ezt a bizonyos salátát konkrétan egy helyen etted, akkor az ott dolgozóktól kéne megkérdezni a receptet.


(Ja, és ne szidd az anyjukat, ha esetleg nem mondanák el, sok helyen -nagyobb cégeknél- mindenre kiterjedő titoktartási szerződést íratnak alá. Akár a munkájába is kerülhet valakinek, ha recepteket, technológiákat, anyaghányadokat ad tovább a vendégeknek. )

2015. júl. 3. 18:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
66%

Ketteske, én hagymával ettem, egyébként nem veszi el a friss káposzta ízét, ecetezve van:-) Abban, amit szeretek, van egy kis uborka is.

Amúgy igaza van előzőnek, legjobb, ha kikísérletezed, kérdező, hogy neked mi jön be.

2015. júl. 3. 21:32
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!