Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A lisztet miért szűrőn kereszt...

A lisztet miért szűrőn keresztül kell beletenni a tésztába?

Figyelt kérdés
Szoktam ilyen sütisütős videókat nézni a neten és a lisztet mindig egy szűrőn keresztül rakják hozzá az addig összekevert alapanyagokhoz. Ennek mi értelme van? Utána robot habverővel úgyis összekeverik az egészet, szóval nem hiszem, hogy csomók maradnának a lisztben.
2016. ápr. 10. 00:03
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Állítólag lazítja, levegősebbé teszi a tésztát. Én nem szoktam vele faxnizni.
2016. ápr. 10. 00:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszi :) Én se :D
2016. ápr. 10. 01:02
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem szűrő az hanem szita. Egyrészt nem lesznek kis csomók a tésztában, másrészt fennakad az esetleges szennyeződés, harmadrészt lazább lesz a tészta. Mellesleg nem mindent tésztát készítünk elektromos habverővel : a tojashabbal lazitottba pl óvatosan bele kell forgatni a lisztet, különben össze torod a habot és nem lesz magas és könnyű a tészta
2016. ápr. 10. 05:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Valamikor réges-régen

még a malmok nem papírzacskóba csomagolt kilós liszteket hoztak forgalomba, hanem kb. 30-50 kg-os zsákokba mérték, és az üzletekben annyit kértél, amennyit akartál, ott mérték.

Mivel leginkább jutazsákban volt a liszt, felhasználás előtt otthon minden lisztet átszitáltunk!

2016. ápr. 10. 08:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Átszitálva a lisztet, fellazítod azt. Az esetlegesen összetapadt lisztszemeket is szétválasztod, vagy pedig fennakad.

A másik indok a megszokás, ezt #4 kellően leírta.

2016. ápr. 10. 09:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

Nagyanyámnak akkora szitája volt, mint egy malomkerék :D (viccesen ), de mivel kenyeret is sütött, el is kelt ez a méret. minden esetben átszitálta a lisztet, egyrészt a fizikai tisztaság miatt, másrészt a belevitt levegő miatt.

Sokkal levegősebb, könnyebb a tészta szitált liszttel.

Ma már nemigen vannak fakeretes lószőr sziták, de azért egy nagyobb levesszűrővel (szitaszűrő ) is megoldható a liszt átszitálása.

Nem sok plusz meló, és megéri, hidd el :)

2016. ápr. 10. 12:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, akkor majd ha legközelebb sütök valami sütit, kipróbálom :3
2016. ápr. 10. 13:13

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!