Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A Kakaós lepényt (pite) sosem...

A Kakaós lepényt (pite) sosem sikerül!? (Bőv. Lent)

Figyelt kérdés

Követem a receptet - tojás, cukor, kakaó, zsír, tej, liszt, sütőpor. Régi recept, csak nekem nem sikerül. Sütés után a lepény teteje megkeményedik, a belseje nem sül meg.

Aztán internetről is kerestem receptet, az sem sikerül.

Csak ezzel a sütivel van gondom.



2016. aug. 30. 17:07
 1/2 anonim ***** válasza:

Lehet hogy túl forró sütőben sütöd,


A kevert tésztákat 170 fokon , hőlégkeverés nélkül szoktam sütni.

A lisztet kakaót és a sütőport mindig át kell szitálni,hogy több levegő legyen a tésztában.

2016. aug. 30. 18:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:

Rengetegszer készítem azt a HI.féle sütit, igaz már nem zsírral, hanem vajjal. Soha nem kemény a teteje, így szerintem is a sütőddel lehet valami baj.

sokszor szórok rá lecsurgatott meggyet, vagy sütásálló lekvárdarabokat, azt is szépen befedi a tészta és nem száraz a teteje.

esetleg próbáld meg, hogy, amikor kiveszed a sütőből, takard be alufóliával kis időre. a párától biztos, hogy puha marad a teteje is.

Én mindig előmelegített kb 180 fokos sütőben sütöm, és villapróbával ellenőrzöm, hogy a közepe is átsült-e. A hústű csalóka !kb harminc perc kell neki, mert a kakaótól nehezebb a tészta.

2016. aug. 30. 19:41
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!