Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Van valakinek bevált kacsarece...

Van valakinek bevált kacsarecepjte?

Figyelt kérdés

Kacsát akarok ma sütni, almával megtöltve.A problémám az, hogy legutóbb is megégett, a felét dobhattam ki.Semmi nem szokott odaégni, de a kacsával nem boldogulok, pedig lassan 20 éve főzök.

Ha valakinek van jó ötlete és receptje, megköszönöm ha válaszol.


2016. okt. 23. 05:47
 1/6 A kérdező kommentje:

Bocs....

* recepetje

2016. okt. 23. 05:49
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

A kacsát kivül-belül füszerezed megtöltöd, a nyílást lezárod.


Utána egy nagyobb sütöedénybe - kacsasütö a legjobb, de más fedeles, sütbe tehetö edény is jó - öntesz kb 1-2 dl vizet, beleteszed a kacsát elöször mellével lefele, és 150-160 fokon (közepes fokozat) kb 1-1,5 óráig párolod, közben párszor megöntözöd a lével.

Utána megfordítod (óvatosan, hogy ne égesd meg magad!), ha van, akkor tegyél alá egy rácsot és mostmál a mellével fölfelé párold még kb fél óráig. (Ha sok levet engedett, akkor mielött visszateszed, a nagyját öntsd le egy edénybe)

Ekkor óvatosan megszúrva a combot ellenörzös, hogy nagyjából megpuhult-e.

Ha igen, akkor mostmár fedö nélkül, gyakran (kb 15 percenként) megöntözve, a höfokot megemelve süsd szép pirosra - ez kb megint fél óra.



A megadott idök csak kb értékek, mert na fiatal a kacsa, akkor kevesebb is elég neki, ha öreg, akkor esetleg tovább kell sütni.


Ami fontos, hoyg elöször fedö alatt kell megpráolni és csak utána sütni pirosra.

2016. okt. 23. 07:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2016. okt. 23. 08:10
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
SZivesen és sok sikert!
2016. okt. 23. 09:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
71%

Konfitálás alacsony hőfokon való sütést jelent 80-100C között. Tulajdonképpen ez egy lassú párolás. Elég idő igényes mire a kacsa vagy libahúsunk így elkészül. 3-5 óra is lehet ez időtartam.

Libazsírt vagy kacsa zsírt használunk hozzá. leöntjükük az előre megolvasztott, de nem forró zsírral az előző nap lesózott húsunkat. Lepje el teljesen a hús darabokat a zsír többi munkát a sütőre bízzuk. Mielőtt kivennénk a sütőből (ehhez 1,5-3 óra is kellhet, függ a sütési idő a húsoktól), vékonyra szelt fokhagymát adhatunk hozzá. Ezután még 10 percig sütjük, és kész is a konfitált húsunk. A húsunkat a zsírban hagyjuk pihenni a sütő elzárása után a sütőben KB 20-30percig. Ha így készítjük a libát vagy kacsát omlós csontról leeső húst kapunk. Érdemes dupla adagot készíteni, így mint amennyit megennénk alapból. A maradék húsokat cafatokra tépjük és egy steril üvegbe tesszük, ráöntjük a zsírt, és hűtőben akár 1hónapig is tárolhatjuk.

Reggelire finom puha kenyérrel lehet enni..

2016. okt. 23. 11:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítséget, sül a "madaram" mostmár.Kacsazsírral kikentem a tepsi alját,almát és mazsolát megforgattam mézben,azt tettem a belsejébe.Sóztam kìvül-belül,fóliát tettem rá,vizet öntöttem alá.

Remélem jó lesz.

2016. okt. 23. 13:09

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!