Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Nagynyomású kávéfőzővel...

Nagynyomású kávéfőzővel hogyan lesz erősebb vagy gyengébb a kávé, illetve egy vagy több adag? Tehát ha sok kávét teszek a szűrőbe és nem préselem le, akkor gyengébb kávé lesz, és ha ugyanannyit teszek bele, de lepréselem, akkor erősebb?

Figyelt kérdés
Vagy ez a mennyiséget növeli?

2017. jan. 27. 10:04
 1/2 A kérdező kommentje:
Vagy a víz mennyiségétől függ az erősség és hogy több lesz-e? Teljesen zavaros nekem. :)
2017. jan. 27. 10:06
 2/2 Progresszor ***** válasza:

A kávé erőssége alatt gondolom a koffein tartalmát érted. Az igazából csak a kávé mennyiségén múlik. (Lsd: ristretto, espresso, doppio)

A szűrőben általában egy bizonyos állagúra préselik, a különböző kávékhoz eltérő méretű szűrőket alkalmaznak.


Pl:

ristretto: 1-2 "adag" kávé; 1 "adag" víz

espresso: 2 "adag" kávé; 2 "adag" víz

doppio: 4 "adag" kávé; 4 "adag" víz

Nagyjából; mert kávét főzni egy külön szakma.

2017. jan. 27. 16:16
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!