A nyugati szakacsok miert hagynak egy csomo husos etelben csontokat, es szalkakat?
Iparág épül arra, hogy mindent felhasználjanak.
Általában minél apróbbra van valami turmixolva, annál több a sęggluk, porc meg a bőr, fej és egyéb hulladék hús az alapanyagok közt, és általában azért a szója, az állag javító, és az szín és ízanyagok is kulcsfontosságúak mert egyébként az életbe nem ennék meg az emberek.
Én 10× jobban megbízom az olyan húskészítményben, ahol felismerhető az izomcsoport, vagy látszik milyen része ez az állatnak, és nem csak valami egyenletes püré van bepanírozva.
És általában az esedék anyag se megy a kukába, takarmány táp lesz belőle vagy a vegyi iparnak adják el, és pl növénytáp vagy zselatin lesz belőle.
A TV-ben az a mantra megy, hogy így látszódjék igazinak. Közben a valóság az, hogy semmi sem megy kárba ha ipari felhasználásról van szó és mindent oda adnak el ahol a legtöbbet fizetik érte. Ha a gyógyszeripar akkor az, ha a bőripar akkor az, ha a kutyatápipar akkor az kapja meg. Ha valami véletlenül melléktermék és kukába dobták, majd erre valaki kitalál valamit, hopp annak a mellékterméknek is megváltozik a jogállása és hirtelen ára lesz.
Csontot bűn kidobni. Ha mást nem akkor csontlisztet gyártanak és megy a kutyatápba.
A sushi az csak egy féle étel, van egy csomó olyan ételük is, amiben meg van csont.
Az az igazi sushi Japánban nagyon puccos kaja, az elegáns, kb szobrászati tálalásra épül. Emiatt nem szabad szétkapni, mert ezzel tönkreteszed a művész munkáját.
Annyira drága is, hogy kb csak temetésen meg esküvőkön szolgálják fel.
Az, amit meg futószalagon kapsz nyugatiasodott gyorskaja, szóval az meg az alja kategória.
Ez kb olyan, mintha megkóstolta volna valaki a gulyás levest, és ebből vonna le messzemenő következtetéseket a magyar konyha egészére.
A kínaiak kifejezetten szeretik a csontos húsokat, akár kézzel lábbal elcsócsálni. Ne az ilyen Magyarországi plázában lévő kifőzdék kínálatából indulj ki.
Japánban a feltálalt ételek meg azért vannak előre felvagdosva, mert pálcikával nehéz lenne valamit felvágni. Nekünk itt nyugaton van késünk az asztalnál. De ami a halat illeti, azt szusin kívül pont, hogy egyben, szálkástól szokták tálalni a Japánok, mert pálcikával úgy leeszik a húsát, a gerincről és a szálkákról, hogy egy boncmester is nagyokat néz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!