Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Miért modják azt, hogy a...

Miért modják azt, hogy a magyar ételek a legfinomabbak a világon?

Figyelt kérdés
Szerintem a Német konyha, de főleg a Bajor meg a Sváb a legfinomabb a világon! Főleg a tésztás ételek meg a sörök meg a húshoz a söralapu szószok a legfinomabbak. Grill Hendl, Schweinsbraten, Schweine Haxn, Käsespätzle meg Kaiserschmarrn a legfinomabbak! Egy Käsespätzle szerintem sokkal jobb, mint egy töltötpaprika vagy egy pötkölt.

2022. okt. 1. 15:40
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
93%

Egy régebbi kérdésre válaszoltam ezzel, de bemásolom mert részletesen leírtam a szubjektív igazamat. A kérdés annyi volt, miért szidják sokan a magyar konyhát.


"Nekem ez inkább fordítva tűnik fel, a magyarok hajlamosak túlértékelni a magyar konyhát, italokat főleg. Szerintem olyan középmezőnyben vagyunk, az északi és brit nemzetekhez képest jókat lehet kihozni a klasszik magyar ételekből, és a mienk nagyrészt parasztkonyha azaz olcsó, elérhető alapanyagokból egyszerűen lehet elkészíteni finom és tápláló kajákat de ebben minden kelet-Eu és balkáni nemzet ugyanúgy benne van és az utóbbiban jobb a grillkultúra. Sőt az olasz, spanyol konyha is nagyrészt így épül fel (bár az elkészítések bonyolultabbak) mégis az egészségesebb, kevésbé fűszeres, zsíros, és nemzetközileg sokkal elismertebb. Itthonról szinte csak a lángos (olajos és egészségtelen), kürtőskalács (cukros és egészségtelen) meg a gulyásleves (egy kulináris remekmű) ami nemzetközileg is ismert, elismert. Illetve van ez a rossz szokásunk, hogy mindent telirakunk édespaprika-porral ami magában egy nagyon jó fűszer de ebben a mértékben mintha arra lenne folyton használva hogy elnyomjon minden más ízt és eltakarja az étel hiányosságait. Előnyére szóljon viszont hogy a magyar konyha praktikus, és el lehet azért készíteni a legtöbb receptet jobban, kevesebb zsíradékkal, kiegyensúlyozottabb és természetesebb ízekkel, kreatívabban."

2022. okt. 1. 17:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/20 anonim ***** válasza:
91%

#3-4-nél a pont!


Volt már hasonló kérdés, ott is csak trollkodott a kérdező.


A legtöbb embernek a saját megszokott konyha a legfinomabb. És ez így van rendjén. Egyik sem jobb vagy rosszabb mintn a másik. Csak MÁS.


De gustibus non est disputandum.

2022. okt. 1. 17:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/20 anonim ***** válasza:
22%

mienk nagyrészt parasztkonyha azaz olcsó, elérhető alapanyagokból egyszerűen lehet elkészíteni finom és tápláló kajákat


Sok sikert az olcsó rakott krumplihoz

2022. okt. 2. 08:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/20 anonim ***** válasza:
88%
rakott krumpli: 3kg burgonya 900ft, egy 10db-os tojás 800ft, egy doboz tejföl 400ft, egy szál kolbász kb 1000ft, + fűszerek. egy tepsi kijön kevesebb mint 4000ft-ből, két napra elég 3-4 embernek. köszi a sok sikert de ilyet inkább a bonyolultabb dolgokhoz kívánj.
2022. okt. 2. 17:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/20 anonim ***** válasza:
55%

egy doboz tejföl 400ft


140g Alföldi tejes Magyar tejföl 500 felett van. És egy jó rakott krumpli nem ennyivel készül.

És ha három kiló krumplihoz 10 tojást meg egy szál kolbászt teszel, hát az inkább csak krumpli...

2022. okt. 2. 18:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

3 kiló krumpli?? Nem lesz az sok?


4 szemelyre max másfél.... ennyi tojashoz éy egyebekhez...

2022. okt. 2. 19:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/20 anonim ***** válasza:
64%
#11: Szerintem az édespaprikás témában fordítva ülsz a lovon: a gulyás, a paprikás, a pörkölt épp az édespaprika miatt magyar kaják, és nem általános levesek/raguk. Eleve az édespaprika az egyetlen tényleg világsikert befutott gasztronómiai találmányunk amit mindenhol esznek fűszer vagy kaliforniai paprika és hasonlók formájában.
2022. okt. 19. 16:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/20 anonim ***** válasza:
Azért mert alapvetően jó a magyar konyha, ízes, kiadós. Aki azt mondja, hogy a legjobb, annak biztosan ez a kedvenc ízvilága, de ennek inkább örülnünk kéne. Szerintem is van ilyen jó a sváb konyha, de a cseh, az olasz, a görög, török, bolgár, orosz konyha is egyformán jók és hozzánk magyarokhoz is közel állnak, mert sokan szeretik és elkészítik. Fő a változatosság.
2022. nov. 11. 00:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/20 anonim ***** válasza:
69%
17 Nem a mi találmányunk, a törökök hozták, de ne zavarjon :D
2022. nov. 11. 10:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/20 anonim ***** válasza:

#19 mondom ÉDESpaprika. Capsicum a kapszaicin nélkül. [link]

"The mild bell pepper cultivar was developed in the 1920s, in Szeged, Hungary"

2022. nov. 11. 12:43
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!