Miért modják azt, hogy a magyar ételek a legfinomabbak a világon?
Egy régebbi kérdésre válaszoltam ezzel, de bemásolom mert részletesen leírtam a szubjektív igazamat. A kérdés annyi volt, miért szidják sokan a magyar konyhát.
"Nekem ez inkább fordítva tűnik fel, a magyarok hajlamosak túlértékelni a magyar konyhát, italokat főleg. Szerintem olyan középmezőnyben vagyunk, az északi és brit nemzetekhez képest jókat lehet kihozni a klasszik magyar ételekből, és a mienk nagyrészt parasztkonyha azaz olcsó, elérhető alapanyagokból egyszerűen lehet elkészíteni finom és tápláló kajákat de ebben minden kelet-Eu és balkáni nemzet ugyanúgy benne van és az utóbbiban jobb a grillkultúra. Sőt az olasz, spanyol konyha is nagyrészt így épül fel (bár az elkészítések bonyolultabbak) mégis az egészségesebb, kevésbé fűszeres, zsíros, és nemzetközileg sokkal elismertebb. Itthonról szinte csak a lángos (olajos és egészségtelen), kürtőskalács (cukros és egészségtelen) meg a gulyásleves (egy kulináris remekmű) ami nemzetközileg is ismert, elismert. Illetve van ez a rossz szokásunk, hogy mindent telirakunk édespaprika-porral ami magában egy nagyon jó fűszer de ebben a mértékben mintha arra lenne folyton használva hogy elnyomjon minden más ízt és eltakarja az étel hiányosságait. Előnyére szóljon viszont hogy a magyar konyha praktikus, és el lehet azért készíteni a legtöbb receptet jobban, kevesebb zsíradékkal, kiegyensúlyozottabb és természetesebb ízekkel, kreatívabban."
#3-4-nél a pont!
Volt már hasonló kérdés, ott is csak trollkodott a kérdező.
A legtöbb embernek a saját megszokott konyha a legfinomabb. És ez így van rendjén. Egyik sem jobb vagy rosszabb mintn a másik. Csak MÁS.
De gustibus non est disputandum.
mienk nagyrészt parasztkonyha azaz olcsó, elérhető alapanyagokból egyszerűen lehet elkészíteni finom és tápláló kajákat
Sok sikert az olcsó rakott krumplihoz
egy doboz tejföl 400ft
140g Alföldi tejes Magyar tejföl 500 felett van. És egy jó rakott krumpli nem ennyivel készül.
És ha három kiló krumplihoz 10 tojást meg egy szál kolbászt teszel, hát az inkább csak krumpli...
3 kiló krumpli?? Nem lesz az sok?
4 szemelyre max másfél.... ennyi tojashoz éy egyebekhez...
#19 mondom ÉDESpaprika. Capsicum a kapszaicin nélkül. [link]
"The mild bell pepper cultivar was developed in the 1920s, in Szeged, Hungary"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!