Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Beszéljünk a francia hagymalev...

Beszéljünk a francia hagymalevesről. Szereted? Milyen az igazi?

Figyelt kérdés
..és mi a receptje?
2009. márc. 25. 19:46
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Én sima hagymalevest szoktam csinálni, nagyon szeretem:

hagymát felvágom, nem túl apróra, kevés olajon megpirítom, lisztet szórok rá, tovább pirítom, felengedem vízzel, teszek bele leveskockát (0,5 lenként 1 kocka kell) és jó sok borsot, amikor puhára főtt a hagyma, kész.

Én nem szoktam leturmixolni, van aki igen.

Sajtos pirítóssal szoktuk enni.

2009. márc. 25. 20:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Én először bacont pirítok, majd azon az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Megszórom liszttel, felöntöm vízzel, húsleveskocka, pici tárkony. Addíg főzöm, míg teljesen szétfő.

a tányérokba egy szelet fehérkenyeret teszek, arra csíkokra vágott sajtot, rá a levest.

2009. márc. 25. 21:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

még nem próbáltam, de leírom a receptjét :


Hozzávalók:

1 kg vöröshagyma vagy póréhagyma

vaj

liszt

húslé

1 dl fehérbor

1 pernod


Elkészítés:

A vöröshagymát és a póréhagymát nagyobb karikára daraboljuk. Vajban dinszteljük. Megszórjuk liszttel, felengedjük csontlével. Ízesítjük a fűszerekkel. Forrás után lehabozzuk, beletesszük a bort és a pernodot. Összeforraljuk és tálalásnál sajtos pirítóssal tálaljuk.

2009. márc. 26. 10:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

én mindig ez a recept szerint készítem : forrás - mindmegette.hu -


Hozzávalók:

# 4-5 nagy fej vöröshagyma

# 1 liter tej

# 5 dl húsleves (leveskockából)

# olaj vagy vaj

# só

# bors (fehérbors)

# reszelt sajt

# bucik - a tálaláshoz


Elkészítés: A hagymát meghámozzuk, majd félbevágva felszeleteljük vékony félkarikákra. Ezeket kevés olajon, vagy vajon puhára pároljuk. Párolás közben kevés vízzel locsolgatni kell. Miután üvegesre és puhára párolódott, fokozatosan ráöntjük a tejet, majd a húslevest. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ezután elkészítjük a *tányérokat* a bucikból: tetejükön üreget vágunk, és kézzel kiszedjük a belsejét. Sütőbe rakjuk, és piritjuk pár percig. Erre azért van szükség, hogy a levest jól bírja tartani. A levest a buci-tányérokba merjük, megszórjuk sajttal, mely a meleg levesben elolvad, és finom ízt ad neki. A tányérok tetejére visszatesszük a fedőket, és már tálalható is!


Megjegyzés:

A változatosság kedvéért néha teszek bele apró sonkacsíkokat a párolás közben. Ízesebbé teszi!

2009. márc. 26. 10:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Főztem, megettük, kigyógyultam a 3 hetes náthámból.
2009. márc. 26. 17:31
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Életem első levese,azóta sem tudtam olyan mennyeire készíteni.a sajt,ittenem,hát ha szabad így fogalmazni,ÍZorgazmusom voltXD
2009. ápr. 4. 21:48
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!