Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Gyakorlati tapasztalattal,...

Gyakorlati tapasztalattal, részletesen hogyan írnátok le a húsleves elkészítését?

Figyelt kérdés

Konyhanyelven, lépésről-lépésre úgy, hogy azt, egy olyan személy is megértse, aki életében nem főzött még.


Másodiknak a rántott hús elkészítését, rizskörettel és sült krumplival.

Ezt is részletesen (a hámozástól a tálalásig.)


2020. máj. 16. 07:14
 1/4 anonim ***** válasza:

Sehogyan. Javasolnám, hogy keress rá pl.úgy, hogy húsleves recept kezdőknek stb. Miután elolvastál több ilyen receptet, esetleg megfogalmazódnak további kérdések, de lehet, hogy nem. Amennyiben megfogalmazódnak, úgy azt tedd fel itt és úgy fogsz is választ kapni.

Egyébként kicsit ellentmondásos amit írtál, hogy konyhanyelven de olyannak,aki még sose főzött?

Plusz tipp, hogy az elkészíteni kívánt hús fajtáját is írd be a keresőbe! Húslevesnél még nincs is olyan számottevő különbség,de rántani nem mindegy, hogy mit szeretnél.

Remélem segítettem.:)

2020. máj. 16. 10:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
50%

Lepesrol lepesre?


Kitalalod, hogy fozol valamit. Atgondolod, hogy miket kell bevasarolnod es elindulsz beszerzo korutra. Figyeled az arakat es probalsz gazdasagosan vasarolni. Hazauton kitalalhatod, hogy elobb megtisztitod a hust es fel is teszed foni, majd amig felforr a viz megpucolod a zoldsegeket. Ahogy hazaertel egybol neki is allsz.

Leoblited egy picit a hust, mar csak a latszat kedveert is, majd felteszed hideg vizben foni (a vizet ilyenkor mar megsozhatod, de semmi mast nem raksz meg bele). Amig melegszik a viz, megpucolod a zoldsegeket es felvagod akkora darabokra, ahogy te szereted.

Amikor felforr a viz, a fozole tetejen undorito hab lesz, ezt egy szurovel szepen lekanalazod es kidobod. Ekkor kerul bele a zoldseg, plusz azok a fuszerek amiket szeretsz. Hagyod, hogy ujra felforrjon a fozole, ekkor takarekra veszed a langot. Fakanallal a fedo alatt lefeded ... 3 ora mulva kesz is.

2020. máj. 16. 11:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

Termeszetesen megtisztitod a hust, majd ujjnyi szeletek vagsz belole ugyelve arra, hogy a gus szalszerkezete a klopfolasnak idealis legyen. Utana szep egyenletesen kiklopfolod es mindket oldalat picit megsozod. Panirozashoz elobb meghempergeted a hust a por alagu alapanyagban, majd megfurdeted felvert tojas leveben es vegul rapaskolod a roppanos reteget.

Bo zsiradekban olyan szinure sutod mind ket oldalat ahogy szereted.


A rizs meg a krumli most kimaradt sajnos, de remelem tudtam segiteni :)

2020. máj. 16. 11:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:

1-es: Miért ellentmondásos? Azért mert ismerek egyféle szóhasználatot, az még nem jelenti azt, hogy értek a főzéshez. Igazából hallottam és láttam már dolgokat, de az még nem jelenti azt, hogy neki kell úgy állna valaminek, hogy a fele alapanyag, majd odaég vagy a kukában landol.


Mindenkinek: Olyan cikket nem látok sehol, ahol ténylegesen hozzá nem értők részére fogalmaznak meg ilyet. Rébuszokba leírva ez nem elég , abból egy új tanuló nem értheti meg, hiszen sok minden kimarad.

2020. máj. 16. 14:33

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!