Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hol találok Norbi updates...

Hol találok Norbi updates recepteket?

Figyelt kérdés
Ha megvette vki a receptes Norbi könyvet az jó?!
2010. aug. 11. 13:37
 1/5 anonim válasza:

Főételek


Almás csirkemell


Maradék sült csirkemellet vékonyra szelek, egy savanykás almát citromlével meglocsolok, kevés zsírszegény túrót tördelek rá, petrezselyemmel megszórom, spenótlevélkékkel gazdagítom, egyszerű, de nagyszerű! Szerintem a minimális túró miatt 1-es kódú.

Almás csirkeragu:


Hagymát sütsz olívában, majd beleteszed a felcsíkozott csirkemellet. Teszel hozzá fokhagymát és kevés vizet. Fedő alatt főzd, ha már kezd puhulni, tegyél bele almakockákat és főzd tovább. Ha kész, önts bele fél pohár tejfölt. Összerottyan és kész.

Alufóliában sült gombás csirkecomb


H: 2 db csirkecomb, 2 nagy fej vöröshagyma, 25 dkg gomba, ízlés szerint só és törött fekete bors.

Előkészítése: a combok bőrét lehúzom. A forgóknál kettévágom. A gombát tisztítás után felszeletelem, a hagymát karikára vágom. A megsózott, megborsozott csirkecombdarabokat külön-külön, bőrével lefelé az alufóliára fektetem, majd beborítom vöröshagyma-karikákkal és gombaszeletekkel. Jól megsózom, megborsozom és lazán becsomagolom. Előmelegített, forró grillsütőbe vagy gázsütőbe teszem a négy csomagot. Az első oldalát 15 percig sütöm, majd megfordítom, és további 10 percig sütöm. Ezután az alufóliát kibontom, és az ételt néhány percig fedetlenül pirítom.

Babocska féle vadas


Rövid lével főzz meg-szeletelt: sárgarépát, zellert, hagymát, fokhagymát és petrezselyemgyökeret, nem túl puhára, majd ízesítsd fűszerekkel: tengeri só, babérlevél, borsikafű, ételízesítő. Főzés után bot mixerrel törd össze, husi mellé fogyaszd.

Balzsamos pulyka saláta


Hozzávalók:

1 ek dijoni mustár


3 ek balzsam ecet


2 gr fokhagyma


150 ml olíva olaj


1 ek olasz fűszerkeverék


200 gr sonka


600 gr pulykasült


1 db jégsaláta


2 db paradicsom


1 db óriás fehérbab (szerintem 1, de elhagyható)


3 sz újhagyma


200 gr zsírszegény sajt


100 gr olíva bogyó


Készítsük el a dresszinget. Egy keverő edénybe tegyük a mustárt, balzsam ecetet, reszelt fokhagymát, olasz fűszerkeveréket és az olíva olajat. Keverjük alaposan össze, majd tegyük félre.


Egy nagy salátás tálba tépkedjük bele a jégsalátát, tegyük bele a felkockázott sonkát, paradicsomot, sajtot, az olíva bogyót, a felszeletelt újhagymát és a lecsepegtetett fehérbab konzervet. Adjuk még hozzá az ujjnyi csíkokra vágott pulykasültet. Csorgassuk meg a dresszinggel, majd keverjük óvatosan össze.

Besózott csirke


A csirkét teflonserpenyőben megpirítjuk. A kiolvadó zsiradékon megpároljuk a felkarikázott hagymát majd a kockára vágott padlizsánt is. Hozzáadjuk a passzírozott paradicsomot és felöntjük 1dl vízzel. Sóval, borssal, szegfűborssal ízesítjük. Fedő alatt megpároljuk. Friss rozmaring és petrezselyemlevelekkel meghintjük.

Borzas csirkemell


Hvalók: csirekemellfilé, só, 3 tojás, mustár, őröltbors, zabkorpa, tejföl,reszelt pizza mozzarellasajt, sütőzacskó.

A csirkét besóztam, majd a zabkorpába forgattam, utána a tojás a mustár a tejföl és az öröltbors keverékébe. Legvégül a reszeltsajtba. Beledugdostam a sütőzacskóba őket és megsütöttem.


Jó étvágyat hozzá! Bármilyen saláta jó hozzá!



Brokkolikrémleves


75 dkg brokkoli, 1 poh. tejföl, 1 dl. Tejszín


A brokkolit sós vízben megfőzzük, tejföllel behabarjuk, kicsit kihűl, turmixoljuk. Belekeverjük a tejszínt, még egyszer forraljuk. Kenyérkockák helyett tojásrántotta-kockákkal táláljuk.


Ha tejfölös-lisztes a habarás, akkor 2-es.

Brokkolis halfilé


A br.daraboljuk, megpároljuk gőzben, hűtjük.A halat(bmilyen halfilé) kivajazott(olivával helyettesítve) tepsibe rakjuk.Sózzuk és a brok.elosztjuk a tetején.Őrölt borssal és reszelt szerecsendióval fűszerezzük, majd 1-1 szelet sonkával és sajttal beborítjuk. Előmel.sütőben kb.180 fokon kb 10 percig sütjük, amíg a sajt elolvad. Karfiollal csináltam úgy is isteni.



Cukkini-sajt


1 cukkini 1 cm-s darabokra vágva, olívával kikent tűzálló tálba rakva, tetejére újhagyma (vagy póré), 1 dl tej+1 dl joghurttal összekeverve (az eredeti tejszínnel keveri) megszórva apróra vágott mogyoróval (ezt kihagytam, hogy az 1 kategóriába beleférjen) sózd, borsozd, én zöldséghez való fűszerkeveréket is tettem bele. Anikó sajt a tetejére, sajtot pirulásáig süsd. Én pulykamellet sütöttem mellé



Cukkini saláta


4 kis vékony cukkini, 2 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 dl joghurt, 2 ek tejföl, fél citrom leve, 1 csokor metélőhagyma (vagy petrezselyem), só, bors, édesítő. Megtisztított cukkini és hagymakarikákat kevés olívaolajon megpároljuk. Citromlével meglocsoljuk, kihűtjük. Joghurtot kikeverjük a tejföllel, fokhagymával, sóval, borssal, édesítővel, apróra vágott metélőhagymával. Zöldségeket összekeverjük a mártással, s 30-40 percig hűtőszekrényben érleljük

Chilis csirkemell cukkinival


4 fél csirkemell (csontos), csirke-fűszerkeverék, 2 lime (zöldcitrom), 1-2 chilipaprika, 4 ek. szezámolaj, 4 gerezd fokhagyma, 2 cukkíni, tengeri só, 4-5 szál kakukkfű.


A chilit és a fokhagymát a kakukkfűvel együtt apróra vágjuk, összekeverjük az olajjal, a fűszerpaprikával és a lime levével. A csirkemelleket megsózzuk, bekenjük a fűszerolajjal. Sütőben 15-20 perc alatt pirosra sütjük őket, közben hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott cukkínit.

Csirke


A csirkemell szeleteket kevés olajon gyorsan átpirítom, majd takarékra véve kis tejjel felöntve sütögetem. Közben szórok rá pici sót, borsot, majd megkenem mustárral a húsokat. Amikor megfordítom, a másik oldalával is ugyanez. Amikor kész van, egy tűzálló tálba teszek cukkíni karikákat kb. egy centiseket, főtt tojás karikákat, uborkát és paprikát apróra vágva, a húsokat feldarabolva kis kockákra , majd cukkíni karikákká befedem az egészet. Tetejére tejföl, tojás, mustár, bors, só keveréket öntök. Ja majdnem elfelejtettem, hogy bele is csurgattam egy keveset ebből.


Lehet egy kis sajtot is rá tenni, de csak később, mert kb. fél órát sült mire kész lett.


Fokhagymás csirkemell


Csirkemelleket beolajozzuk, majorannával, fokhagymával, kis lilahagymával, sóval ízesítjük. Alufóliába csavarjuk. Egy éjszakán át hűtőben állni hagyjuk. Így fóliástól tesszük másnap a sütőbe, kb 30 percre, majd kibontjuk, úgy pirítjuk. Fincsi!



Fokhagymakrémleves:


3 ek olivaolaj, 1 ek keményítő, 8 gerezd fokhagyma, petrezselyemzöld, 2 dl tejföl, 4 dkg sajt, őrölt fehér bors. Olajat keményítővel összekeverjük, majd belekeverjük a péppé zúzott hagymát, vízzel simára keverjük, feltesszük a tűzre. Fűszerekkel ízesítjuk, majd a tejföllel összeforraljuk. Magas vérnyomásra is kitűnő.



Fóliás hal salátával


A tonhalat a fagyasztóból este kiveszem, áteszem a hűtőbe, így félig felolvad reggelre. akkor bevagdosom, de nem darabolom fel, bedörzsölöm "sült hal fűszerkeverékkel", és citromlével, olívaolajjal meglocsolom, állni hagyom 1-2 órát. sütés előtt fokhagyma krémmel megkenem, alufóliába csavarom, tepsibe teszem, be a sütőbe. nem néztem, mennyi idő alatt, de elég gyorsan megpárolódott, kicsomagolom, meglocsolom tejföllel, pirítom egy kicsit.


Sajtos kelbimbó


30 dkg kelbimbó, 1 dob joghurt, 5 dkg füstölt sajt, vaj

A kelbimbót sós vízben megfőzzük, a kivajazott tűzálló tálba szedjük leöntjük a joghurttal és meghintjük 5 dkg reszelt sajttal sütőben kb 15 percig sütjük. Ha meg akarod spékelni sonkát is tehetsz bele, így már igazán laktató lesz.... ugyanez karfiollal is finom

Sajtos padlizsán:


Tepsit vékonyan olajozz ki olíva olajjal, fektess rá cukkini vagy patiszon szeleteket, tengeri sózd, borsozd, és fűszerezd, majd öntsd rá a szószt: 2 tojás, 1 doboz light tejfel, vagy natúr joghurt, hagymakockák, reszelt Anikó sajt. Tetejére is tehetsz light sajtot, és süsd meg pirulásig forró sütőbe. Önmagában is finom, de salátával is kitűnő.

Sajtos-paprikás csirke


Kell hozzá egy csirke, vagy csirkének olyan részéből több darab, amit szerettek. Kell még


Pirospaprika,vöröshagyma,tejföl,füszerek:só,bors,majoranna,szárított petrezselyem,és Anikó vagy mozzarella sajt.A következőképpen készül: a csirkehúsokat meg kell szórni az előzőleg összekevert füszerekkel. Ez után pirospaprikába be kell forgatni, de nem túl vastagon. Egy tepsit ki kell kenni olivaolajjal, belerakni a húsokat. Vöröshagymát felkarikázni, a húsokat beteríteni vele. Tejföllel jó vastagon bekenni, tetejére sajtot szórni. Én alufóliával le szoktam fedni a tepsit, úgy sütöm 200 fokon egy jó másfél óráig. Utána leveszem a fóliát, és pirosodásig tovább sütöm.



Sajtos sali


4 személyre: 1 tojás, 2 pár virsli, 15 dkg pannónia, 1 fej fokhagyma, 2 kis csemege ubi, 1 csokor snidling, 2 paradicsom, 2 ek borecet 3 ek olaj


A tojást megfőzzük, meghámozzuk

a virslit megfőzzük karikára vágjuk. A sajtot vékony csíkokra vágjuk. A zöldségeket felaprítjuk a paradicsomot cikkekre vágjuk

A virslit, sajtot hagymát ubit salátás tálban összekeverjük A borecetet és az olajat sóval borssal és snidlinggel jól kikeverjük a salira öntjük. A tojást gerezdekre vágjuk és a tetejére teszzük



Saláta


Salátadarabkák, egy kis káposzta csíkokra vágva, paradicsom, paprika, ubi szeletek, lilahagyma. Öntet: fél doboz natúr joghurt/kefír, bele apróra vágott foghagyma, petrezselyem, kapor. Ehhez a salihoz lehet enni pirítóst, sült csirkemellet, sült/főtt halat, főtt tojást, sajtot, sovány felvágottakat, attól függően, hogy mikor esszük.


Narancsfagyi


1 dl tejszin, 5 dl tej, 2 tk édesitőszer,1 tojás. Tojást, hámozott darabolt narancsot és az édesítőszert összeturmixolom. Majd hozzáadom a tejet és a tejszint. Formába öntöm és fagyasztom



Reform süti


2 doboz natúr joghurt, 3 doboz (a joghurt üres dobozával mérve minden) telj.k. tönköly liszt, 4 db tojás, fél doboz olíva olaj, kb. 60 szem édesítőtabletta amit evőkanál aljával nyomtam szét (jó a folyékony is). 1 csomag sütőpor. A hozzávalókat elektromos habverővel összekevertem és vékonyan kiolajozott lisztezett tepsibe öntöttem. A tetejére akármilyen gyümölcs kerülhet és mehet a sütőbe. Ha nem gyümölcsös sütit akarunk, akkor a masszába mehet a kakaó 1 joghurtos pohárral

Szafos piskota


Hozzávalók: 1 kis pohár tejföl, 1 pohár fruktóz, 2 egész tojás, 1 sütőpor, 1 pohár olívaolaj ezeket összekeverjük, a végén 2 pohár teljes kiőrlésű, vagy graham lisztet keverünk hozzá. Light margarinos tepsibe öntjük, s bármilyen gyümölccsel megszórjuk. A meggyes biztos finom, én olyat ettem, de barackost is csináltak már.

Szilvás lepény


Hozzávalók: 5 tojás, 200g fruktóz, vagy édesítőszer, 200 g margarin light, 200g t.k.liszt, pici szesz, 1 csomag vaniliás fruktóz, szilva, és fahéj esetleg


Felverem pici fruktózzal az 5 tojásfehérjét, majd a sárgákat, a fruktóz maradékot és a margarint jól kikeverem, beleteszem a szeszt, én ánizspálinkát löttyintettem bele, és fahéjat, aztán jól elkeverem. Belekeverem óvatosan a tojáshabot, és a lisztet. Olajozott, lisztezett tepsibe teszem, és jól megrakom szilvával, előmelegitett sütőben megsütöm, ha kész megszórom vaníliás fruktózzal. Fini lett.

Szilvatorta


15 dkg delma light-ot fél percig géppel keverek- persze puha volt. Teszek bele két kanál fruktózt, l evőkanál citromlevet, és jól kikeverem, majd egyenként 4 tojássárgáját. Másik edénybe kimérek 20 dkg graham lisztet, és fél sütőport- elkeverem.


A 4 tojás fehérjét 1 ek fruktózzal felverem habbá. A 3at összekeverem, és olajozott zabkorpázott tortaformába teszem, majd alaposan megrakom felezett szilvákkal, előmelegített sütőben sütöm. Mikor kész cuk.mentes lekvár és víz keverékével átkenem még forrón, és fényes lesz. Szép lett, remélem finom is. Holnap majd megírom.

Zabkása


4 dl tejet felforralok, beleteszek 5 kanál zabpelyhet, lassú tűzön főzöm, kevergetem kb 5-8 percig. Utána teszek bele folyékony édesítőt és azonnal, forrón eszem. Isteni :)))))


Ízesíthetjük fahéjjal.

Zöldbabos csirke


Csirkemellet csíkokra vágom, kevés oliva olajon fehérre sütöm, szórok rá fehér borsot, 1 kis bazsalikomot vagy ki mit gondol, utána párolom egy kicsit. Mikor félig kész teszek bele zöldbabot és cukkínit. Ezt így megfőztem és tettem rá light tejfölt, szerintem finom.

Zsófi féle vasárnapi nasi

Tojásból, édesítőből, étkezési keményítőből és teljes kiőrlésű lisztből készíts 2-3 nagyon vékony omlettet . Zsírszegény túrót keverje össze málnával és édesítővel. Felváltva pakold össze, mintha palacsinta tortát készítenél.



Diétás muffin recept

Almás-zabpelyhes muffin


Hozzávalók:

folyékony édesítő, fahéj, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1 pohár tejföl, 2 evőkanál olvasztott light vaj, 10 dkg zabpehely, 20 dkg Norbi Update 1 süteményliszt, 2 db tojás, 5 db zöldalma


A hozzávalókat az alma kivételével robotgéppel összekevered. Amíg a tészta pihen, az almát megmosod, meghámozod, és apró kockákra vágod. Ezt is hozzákevered a tésztához, majd a már megszokott módon a muffinsütő formát kibéleled muffinsütő papírral, aztán a kis kosárkákba kiporciózod a tésztát. A sütőben 180-200 Celsius fokon kábé 20 perc alatt megsül. A friss alma és a belesütött ízek igazi harmóniában egyesültek.

2010. aug. 11. 13:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim válasza:

Előző vagyok itt a többi étel is


[link]

2010. aug. 11. 13:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
köszi,hogy fölraktad már én is kerestem:-)
2010. aug. 11. 14:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim válasza:
www.norbi.hu itt van egy csomó recept.
2010. aug. 11. 15:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
köszike,ezeket megtaláltam,csak azokat nem,amik a kódok mellett vannak pl.adriai csirke rablóhús meg ilyenek.Vagy lehet csak a recept könyvében van?
2010. aug. 11. 15:43

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!