Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Fritőz-ben rántott sajtot...

Fritőz-ben rántott sajtot lehet csinálni??

Figyelt kérdés

Vettünk egy fritőzt (olajos) amiben nem írja le hogy sajtot lehet e benne csinálni

Segítene valaki hogyha lehet akkor hány fokon és hogy csináljam??



2021. máj. 3. 20:39
 1/10 anonim ***** válasza:
91%
Szinte biztos vagyok benne, hogy lehet.
2021. máj. 3. 20:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim válasza:
29%
Igen de 2 ok ami miatt nem jó. Főleg ha krumplit is sütsz benne. 1 morzsa bele sül azz olajba. 2 ha ki folyik megintcsak lehet takarítani.
2021. máj. 3. 21:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
92%
Há' hogy a viharba' ne lehetne...!?
2021. máj. 3. 22:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
95%
Ha külön nem írják oda, hogy rántott karfiolt és gombát is lehet benne készíteni, akkor azt se fogsz?
2021. máj. 3. 22:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
88%
Lehet csinálni, de nem nagyon magas hőmérsékletem, hogy a belseje is átsüljön. A sajtot 2-3x át kell fordítani a panírban.
2021. máj. 3. 23:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
83%

Olajsutoben mindent keszithetsz, aminek a sutesehez bo olaj kell.


Rantottsajt sutes mesterfogasa:

- sajt legyen hideg

- sajt legyen duplan panirozva


Sutesi hofok egyeni izles szerint, de nem art tudni ... az olaj 170 fok folott eg ... amugy a suteshez altalaban 180 fok az idealis ... olaj eges miatt viszont a 170 alatt picivel az optimalis :)


Olaj eges nem azt jelenti, hogy kigyullad ... de 170 fok folott gyorsan romlik az olaj minosege (ezt jelenti) ... elbarnul, rossz ize lesz.

2021. máj. 4. 07:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Meg egy tipp:


-fank vagy langos sutes eseten a tesztaba mindig rakj egy kis rumot, mert akkor a teszta nem lesz tocsakosan olajos a vegen ... hiszen az alkohol kinyomodik sutes kozben ami megakadalyozza az olaj felszivodasat (ez is egy mesterfogas)

2021. máj. 4. 07:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Az olaj a panír liszttartalmától barnul. A 175 °C lenne az igazi, de egyszerűnn 170-el számolni. Viszont a lényeg, hogy 10% -a legyen az olajnak amit belerak. 1 literhez 10 deka, 2,5 literhez 25 deka (sültkrumpli, rántott akármi) ha ennél több akkor nagyon el fogja hűteni az olajat.
2021. máj. 4. 10:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a választ <3

Nem volt rá írva és nem tudtam hogy lehet e benne vagy sem és hogy hogyan/hány fokon és nem szeretném már az első napon vagy az első sajt készítésnél el rontani és ha olyan vagy nagyon el rontottam akkor ki dobni (remélem értitek)

Inkább meg kérdezem biztosra szeretnék menni

Még egyszer tényleg nagyon szépen köszönöm

2021. máj. 4. 23:22
 10/10 anonim ***** válasza:
86%
Igen, én is mindig abban csinálom. Rá is van írva a csomagolásra, hogy olajsütőben (ez a fritőz) hány fokon és hány percig kell sütni. Amit én szoktam venni, azt 170 fokon 3-4 percig kell sütni. Bármilyen rántott dolgot lehet fritőzben készíteni.
2021. máj. 5. 16:55
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!