Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Karácsonyra pulykát szeretnék...

Karácsonyra pulykát szeretnék csinálni. Van ilyen receptetek?

Figyelt kérdés
Olyat keresek, ami könnyű, ízletes és mutatós és nem túl macerás.
2008. dec. 18. 20:09
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Én szárnyat szoktam sútni. 2 3 orára beáztatom fokhagymás tejbe /lehet egy éjszaka is/ kiveszem lecsepegtetem és betüzdelem fokhagymával meg vékony szelet füstólt szalonnáva. Megszorom Magyaros füszerrel meg egy kis so is jo bedőrzsőlőm aztán tepsibe rakom 1dl vizet öntök alá meg egy kis olaj foliát a tetejére és kb 1 és fél orát igy sütóm aztán piritom . A füszerrel is álljon egy pár orát hogy pácolodjon .
2008. dec. 18. 20:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Mi minden évben pulykát sütünk, egészben, bébi pulykát. Idén kb. 6 kilós lesz, auchanban 6500 Ft volt.

Hat fős társaságnak tutira elég, sőt.

Mi nem teszünk bele tölteléket, sem gesztenyét, azt senki sem szereti nálunk.

Hanem foghagymát tűzdelünk a húsába, jó sokat és kívülről fűszerezzük(só, bors, majoranna).

Elég sokat kell sütni, de megéri. Nagyon szeretjük.

Ja és krumplipürével tálaljuk.

Szép Karácsonyt!

2008. dec. 18. 22:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:

ITT VAN EGY PÁR RECEPT


[link]

2008. dec. 19. 19:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:

Karácsonyi töltött pulyka 1.


(8 személyre)

Hozzávalók: 1 bébi pulyka, 50 dkg gesztenyemassza, 2 tojás, 2 dl tejszín, 15 dkg gomba, 10 dkg szeletelt császárhús (sliced bacon), fél dl olaj, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 cent konyak, késhegynyi pástétomfűszer, ízlés szerint só és törött bors.


A megtisztított vöröshagymát nagyon apróra összevágom. A császárhúst ugyancsak apróra metélem, majd a zsírját kiolvasztom, és ráteszem a hagymát, valamint a zúzott fokhagymát. Folytonos kevergetés közepette megfonnyasztom. Ezután beleteszem a megtisztított és nagyon finomra vágott gombát. Sóval, borssal, pástétomfűszerrel ízesítem és kihűtöm. Hozzáöntöm a tejszínt, és belekeverem a villával szétnyomkodott gesztenyemasszát. Beleteszem a felvert tojásokat, valamint a konyakot, és addig keverem, amíg az egész teljesen egynemű masszává válik. A kiöblített, és lecsöpögtetett szárnyast, belülről besózom, és a hasába tömködöm a gesztenyés masszát. A nyílást bevarrom, hogy a töltelék ne folyhasson ki belőle. Az olajat megsózom, majd a tepsibe fektetett pulykát bekenem a sós olajjal. Aláöntök 2 pohár vizet, és alufóliával jó szorosan befedem. Előmelegített forró sütőbe tolom, és 2 óra 30 percen keresztül közepes lángon párolom. Ezután a fedőt leveszem a tepsiről, és szép pirosra pirítom minden oldalán. 20 percig hagyom állni, mielőtt felvágnám. A tölteléket - nagyon óvatosan, hogy ne essen szét - egy darabban kiveszem a pulyka hasából, és annyi szeletre vágom, amennyi a húsdarab. A sült pulykadarabokat nagy pecsenyéstálra úgy rakom fel, hogy minden húsdarab mellett legyen egy-egy szelet gesztenyés töltelék. Ecetes szilva vagy pikáns befőtt illik mellé a legjobban.

2008. dec. 19. 19:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

Ezen találsz egy pár pulykás receptet :D


[link]

2008. dec. 19. 19:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

Sajtos currys pulykamellszelet


Hozzávalók:

pulykamellfilé (szeletelve)

só, bors, curry, szerecsendió, szezámmag, olaj

sajt (trappista, vagy ementáli)


Elkészítése:

A megmosott hússzeleteket serpenyőben kevés olajban mindkét oldalról 2-3 percig pirítjuk, majd lefedve pároljuk, fűszerezzük, kevés vizet aláönthetünk, hogy ne égjen meg. Ha megpuhult a hús (kb. 20 perc), sajt szeleteket teszünk a tetejükre, megszórjuk szezámmaggal, szerecsendióval, lefedjük, ha a sajt kellően ráolvadt a húsokra, tálaljuk.

2008. dec. 19. 19:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

Nekem ez a kedvencem, én ilyent csinálok idén :)



Narancsos pulyka


Hozzávalók 4 személyre:

1 evőkanál currypor

1 evőkanál ételízesítő

3 csésze rizs (kb. 30 dkg)

2 narancs

2 tojás

1 pohár tejföl

3 dkg mandulaforgács

1 kis bébipulyka (konyhakész)

2 evőkanál étkezési keményítő


Előkészítés:

Felforralunk 6 csésze vizet a curryvel és az ételízesítővel. Belekeverjük a rizst, és kb. 18 perc alatt megfőzzük. A narancsot vastagon meghámozzuk (a fehér héját is levágjuk), és kifilézzük, azaz a hártyák közül kivágjuk a gyümölcshúst. A lecsepegő levet felfogjuk.


Elkészítés:

A tojásokat habosra keverjük a tejföllel, és a mandulaforgáccsal együtt a rizsbe keverjük. A narancshús felét is hozzáadjuk. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A pulykát kívül-belül megmossuk, szárazra töröljük, és bedörzsöljük sóval. Megtöltjük a rizses töltelékkel, és a nyílást összevarrjuk. A combokat, szárnyakat formára kötözzük. A pulykát lefedhető sütőtálba fektetjük, lefedjük, és 30 percig sütjük. (Ha nincs ilyen tálunk, fedjük le szorosan a tepsit alufóliával.)

Aláöntünk 1,5 dl vizet, és lefedve további 30 percig sütjük. Levesszük a fedőt, és még 45 percig sütjük a pulykát. Közben többször meglocsoljuk a pecsenyelével. Végül kivesszük a pulykát a sütőből, 10 percig pihenni hagyjuk, és csak ezután vágjuk fel. A pecsenyelevet láboskába öntjük, a tepsit kiöblítjük kevés vízzel, és ezt is a lábosba öntjük, az egészet vízzel 4 dl-re kiegészítjük. Felforraljuk.

Az étkezési keményítőt elkeverjük a narancslében, és a lábosba öntjük. Hozzáadjuk a maradék narancshúst, besűrítjük, sóval, borssal fűszerezzük, és a húshoz kínáljuk.

2008. dec. 19. 19:52
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!