Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Francia salatanak mi a recepje...

Francia salatanak mi a recepje? Orulok mas recepteknek is.

Figyelt kérdés
2008. dec. 21. 22:04
 1/8 anonim ***** válasza:
20%

mindmegett.hu

stahl.hu

ird be a keresobe, tobbet is kiad!

2008. dec. 21. 22:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
0%
mindmegette.hu-t akartam irni az elobb
2008. dec. 21. 22:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
71%

Én kezdö vagyok,de azért megosztom veled az én receptemet:)

egy csomag mirelit vegyes zöldség(borso,répa,krumpli,fehérrépa,zeller,izlés szerint)vagy van francia salàta alap.

egy-két ecetes uborka

majonéz,tejföl,so

aprora vàgott alma

citromlé,

pici kanàl porcukor.

A mirelit zöldséget megpàrolom,hagyom kihülni.

majonézt,tejfölt,mustàrt ,söt kikavarom,hozzàadom az aprora vàgott savanyu ubit,almàt(kihagyhato)

pàr csepp citromlé,kevés porcukor(ez is kihagyyhato)

és az összeset egyben érlelni hagyjuk a hütöben több oràra,de a legjobb egy egész éjszakàra!



Mennyiség:

4 dl tejföl

2 dl majonéz

kiskanàl mustàr

csipetnyi so

pàr csepp citromlé

kiskanàl cukor


Izlés szerint mög virsli is rakhato bele,karikàkra vàgva!

2008. dec. 21. 22:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:
koszonom a gyors valaszt!:)
2008. dec. 21. 22:22
 5/8 anonim ***** válasza:
6%

Ha igazi francia salátát szeretnél, kövesd régi bevált és nem mélyhűtott anyagokból való receptemet.

1 kg héjában főtt burgonya, megtisztítva,

2 szál megfőtt sárgarépa

2-3 csemege uborka és 4-5 szelet csemege cékla 1 hámozott alma.

Zöldborsót még véletlenül se tégy bele - az nem francia saláta!

Ezeket a hozzávalókat nagyon kis kockákra vágva összekeverem ( a cékla elhagyható, bár gyönyörű rózsaszínű lesz a saláta tőle!!!). Elkészítem a majonézt: az egyszerűség kedvéért kész majonéz+porcukor+mustár+citromlé, meg bőven tejföl és összekeverem a hozzávalókkal. Álljon fél napig a hűtőben.Nem fogtok csalódni benne!

2008. dec. 26. 18:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
88%

Na probàltad valamelyiket?

Amugy én bàrhol ettem még,mindenütt borsoval làttam.

2008. dec. 26. 19:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
15%
Az igazi francia saláta friss alapanyagokból és zöldborsó nélkül készül! Azzal együtt megváltozik az íze és nehezen emészthető lesz (főleg az utálatos konzerv borsót használva...). Próbáld ki az én receptemet és zongorázni fogod a különbséget - mint mindenki, aki eddig kóstolta!
2008. dec. 27. 20:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Én vendéglátós suliba jártam, de ott azt tanították, hogy a franciasaláta egyik alapanyaga a borsó! És cékla nem kell bele, attól nem lesz már franciasaláta!

Én szoktam beletenni:krumplit, répát, borsót, főtt tojást, kukoricát, ecetes uborkát, almát. A majonézt pedig magamnak készítem, majd tejföllel dúsítom.

2008. dec. 29. 16:39
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!