Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Házi tarhonya fözése - mi a hiba?

Házi tarhonya fözése - mi a hiba?

Figyelt kérdés

Már sokszor próbálkoztam tarhonya fözésével, de eddig shoa nem lett puha és nem tudom, miért nem jó.

A tarhonyát zsradékon megpirítom, felöntöm dupla vízzel, füszerezem és addig fözöm fedö alatt, amíg beszívja az összes vizet.

Az eredmény, hogy a tarhonyaszemek közepe minden esetben ropogós, félnyers marad.

Minden tippet elöre is köszönök.



2023. márc. 6. 14:31
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
76%
Szabályos henger formájú tarhonyát használsz vagy a kézzel készítettet? Ez utóbbit nehéz megcsinálni, mert minden szem különböző méretű.
2023. márc. 6. 14:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 A kérdező kommentje:
Hagyományos kézi tarthonyát. De minden szem kemény marad a közepén
2023. márc. 6. 14:46
 3/15 anonim ***** válasza:
5%
Akkor ez a baj. Azt képtelenség ehetőre főzni, ha több vizet raksz bele a kisebb szemek szétfőnek.
2023. márc. 6. 14:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 anonim ***** válasza:
90%
Csinálj mindent nagyjából ugyanúgy, mint eddig - egy nagyon picivel több vízzel - , csak mikor késznek gondolod, még hagyjad fedő alatt 10 peret pihenni.
2023. márc. 6. 15:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 anonim ***** válasza:
81%
Azért próbáld...
2023. márc. 6. 15:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 anonim ***** válasza:
81%
Én azt a trükköt szoktam még bevetni, hogy amikor felszivta a vizet, ami esetedben lehet egy kicsivel több, a fedővel letakart lábost bebugyolálom még 2 konyharuhával, és beteszem a mikróba, csak pihenni, nem kapcsolom be. Ott hagyom pihenni saját melegében, saját gőzében legalább 15-20 percet.
2023. márc. 6. 15:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 anonim ***** válasza:
83%

Én is a dörzsi tarhonyát szoktam.

Én piritas után annyi vizet öntök rá, hogy kb egy ujjnyival ellepje. Megvárom, míg a víz forrni kezd + kb 1 perc. Aztán lekapcsolom alatta. Olykor megkeverem. A gőzben nekem meg szokott puhulni.

2023. márc. 6. 15:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 anonim ***** válasza:
71%
Tegyél hozzá több vizet🤷🏻‍♀️
2023. márc. 6. 15:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 A kérdező kommentje:
Köszi a tippeket, legközelebb kipróbálom. Lehet, hogy a fedö alatt állás hiányzott.
2023. márc. 6. 16:05
 10/15 anonim ***** válasza:
73%

Ha még érzed, hogy nyers, akkor tegyél hozzá vizet és párold tovább.


Mindig kézi tarhonyát főzök, nem kell hozzá diploma, csak józan ész.

2023. márc. 6. 16:10
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!