Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Chilis babot készítek kezdő...

Chilis babot készítek kezdő vagyok mire figyeljek oda hogy ne rontsam el, mit tegyek bele mit ne hagyjak ki, mit hagyhatok ki?

Figyelt kérdés

2023. aug. 16. 15:30
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
66%
Ne égesd oda és tegyél bele füstölt paprikát. Szerintem ennyi a titok 🙂
2023. aug. 16. 15:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
88%

melyik receptet főzöd?


Na, amit abba beleírnak, azt tedd bele, amit nem írnak bele, azt ne tedd bele!


A chillisbab sokmindent elbír, nem patikamérlegen készül.


A hagymát ne égesd meg! A fokhagymát csak néhány másodpercig pirítsd! Ne sózd el! És nem kell túl sok zsír sem, a darált húsból is olvad majd ki úgyis.


De hát ez minden ételre igaz (már amibe kell fokhagyma, meg só, franciakrémesnél ez nem olyan fontos szempont).

2023. aug. 16. 15:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
61%

Én szoktam bele tenni nagyon kevés őrölt fahéjat és/vagy kakaóport(csokoládét) is. De tényleg csak keveset.

Darált húsból készül, vagy ragura/tokányra vágott húst használsz?

2023. aug. 16. 15:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
40%
"The secret is to undercook the onions."
2023. aug. 16. 16:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
46%
Babot ki ne felejtsd:)
2023. aug. 16. 16:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
73%

Én kockázott húsból készítem, lassan párolva.


Megy bele vöröshagyma, fokhagyma, paradicsom, zsiradék, marhahús, kevés sör, kevés római kömény, csili pehely, fahéj, koriander, csokoládé (ott, ahonnan származik a csokoládé a legfontosabb fűszerek közé tartozik), bab.

A hagymák párolásával kezdem, majd mehet rá a hús (nem pörkölt, fűszerpaprika nem kell bele!).

Következik a darabolt, lehéjazott paradicsom. Lassan készüljön, ne m kell rá kérget sütni, csak puhuljon a husi. Ha szükséges kevés víz mehet alá.

Jöhetnek a fűszerek. Jó sűrűre kell főzni, majd a vége felé mehet bele a bab (praktikusan konzerv vörös bab. Ezt nem kell beáztatni).

2023. aug. 16. 16:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
76%
Sört is tégy bele 1-1,5 dl-t és sokáig főzd. Ezen kívül egy kocka étcsokival is bolondíthatod, ja és persze sok-sok chili ;)
2023. aug. 16. 17:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
60%
Látom a csoki sokaknak nem veszi be a gyomrát, pedig eléggé alap.
2023. aug. 16. 17:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
0%
Milyen csoki? Kókuszos?
2023. aug. 16. 18:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
80%
Piríts oda a húsnak rendesen, de azért ne égesd oda, a fokhagymát pedig ne pirítsd 1 percnél tovább. Ezen felül én javasolnám a fahéjt is, de csak ésszel, nem kell belőle fahéjas babot csinálni.
2023. aug. 16. 18:13
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!