Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Fejes káposzta vagy új káposzta?

Fejes káposzta vagy új káposzta?

Figyelt kérdés

Töltött káposztát szeretnék csinálni de annyi féle káposzta van hogy már össze kavarodtam

Édes káposztábol szeretném csinálni de most nem tudom hogy az új káposzta meg a fejes kaposzta ugyan az e ? Édes mind kettő? Kérlek valaki segítsen. már megvettem a sima fejes káposztát most akkor abból is jó lesz? Mi a különbség a kettő között?


2023. aug. 29. 11:53
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
76%
2023. aug. 29. 12:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
(egybe- vagy különírva mindegy) olyan mint az újburgonya. Fiatal fejeskáposzta.
2023. aug. 29. 12:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Jó lesz az, jót vettél:)
2023. aug. 29. 12:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 A kérdező kommentje:

Újburgonya ?

Új káposztát kérdeztem olvastam hogy olyan is van de sehol nincs le írva hogy az fejes káposzta e

Vagy hogy ez mitől másabb

2023. aug. 29. 12:34
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
4. Ajjaj! Az újkrumplit összehasonlításképpen írtam, hogy értsed: az új káposzta még fiatal. Nem érte el a teljes méretét.
2023. aug. 29. 12:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 A kérdező kommentje:
Jaa így már értem köszi
2023. aug. 29. 12:40
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanaz mind a kettő.
2023. aug. 29. 12:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
81%
Többet kellene piacra járnod:)
2023. aug. 29. 13:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha édes káposztából akarod készíteni a töltött káposztát, akkor érdemes tudnod, hogy ez az úgynevezett "lapos káposztából" jó.

A lapos káposzta is fejes káposzta (vagy új káposzta, nevezd ahogy akarod) csak laza szerkezetű, puha levelű, vékony erű és akár előfőzés nélkül is lehet tölteni.

Akik savanyítással foglalkoznak, azok is ilyet vesznek savanyított levélhez.

A szabvány fejes káposztával meg fogsz szenvedni, mert baromi tömött, kemény, (még főzve is) hatalmas erekkel és csomagoláskor törékeny és vastag. Ez a káposzta csak salátának, vagy reszelni jó, káposztás tésztának, vagy rétesnek.

Minden zöldséges ismeri a lapos káposztát, általában tartanak is.

Könnyű vele dolgozni és nagyon finom, mert nem egy páncélban vannak a keservesen csomagolt gombócok.

Én amikor látok, mindig veszek 2-3 fejet és pár perc főzés után, konyhakészen lefagyasztom)

Így néz ki:

[link]

2023. aug. 29. 15:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 A kérdező kommentje:

Utolsó válaszoló

Igen elég kemény volt és alig lehetett kivágni a torzsáját is. Meg szenvedtem vele. Ugyhogy ebből már sose csinálok.

Ki fogom legközelebb próbálni amit írtál

Köszönöm

2023. aug. 30. 09:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!