Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A sertéspörkölthöz előtte a...

A sertéspörkölthöz előtte a húst át kell főzni?

Figyelt kérdés

2023. okt. 28. 19:11
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem.

[link]

2023. okt. 28. 19:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/19 anonim ***** válasza:
52%

Zsír hagyma paprika paradicsom piros paprika. Ebbe bele a hús. Kis só

Víz és megfozod

2023. okt. 28. 19:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/19 anonim ***** válasza:
87%
Nem igaz, hogy nem tudsz egy receptet kiguglizni...
2023. okt. 28. 19:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/19 anonim ***** válasza:
76%
Civilizalt modon eloszor a kockara vagott hust zsiradekon, olajon kell addig parolgatni, amig kerges nem lesz, kifeheredik. Utana lehet hozzaadni a tobbit. Leszavazzak, te dontesz.
2023. okt. 28. 19:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/19 anonim ***** válasza:
91%

Hát a pörkölthöz minek is kéne átfőzni a húst a folyamat megkezdése előtt?

Kap az elég hőt...Először az apróra vágott hagymát,fokhagymát zsiradékon megfonnyasztja az ember aztán mehet rá a hús.Majd néhány perc után a fűszerek.Só,Kömény,bors,majoránna ,pirospaprika,sűrített paradicsom vagy hámozott..Ennyi.

2023. okt. 28. 20:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/19 anonim ***** válasza:
77%
jézusom
2023. okt. 28. 21:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/19 anonim ***** válasza:
14%
ti miről beszéltek?? tejben megkell főzni a húst..
2023. okt. 28. 22:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/19 anonim ***** válasza:
90%
2# És az mitől lesz pörkölt? Benne van a pörkölés a nevébe!
2023. okt. 28. 22:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/19 anonim ***** válasza:
55%

Alapvetően:

Olajon (vagy szalonnán, zsíron) üvegesre pároljuk a vöröshagymát, majd beletesszük a pirospaprikát, hogy az olaj oldja a piros színt (de ne égessük meg, mert akkor keserű lesz). Rögtön a paprika után mehet bele a nyers, kockákra vágott hús, kevergetve pirítjuk, majd ha nem ereszt elég levet akkor kevés vízzel készre pároljuk. Ez a pörkölt.


Ha tejfölt vagy tejfölös habarást is teszünk bele akkor paprikás.

Ha tejfölt nem, de zöldségeket (sárgarépa, fehérrépa, krumpli) teszünk hozzá akkor gulyásról van szó, a gulyáshoz illenek a további fűszerek, különösen a kömény.


Apró módosítások ínyenceknek (különösen ha vaddisznóból készül):

a kezdetben a meleg olajba tett apróra vágott hagyma mellé tehetünk apróra vágott zöldpaprikát, gombát, esetleg köménymagot is. A köménymagot a hagyma előtt is bele lehet szórni és kicsit kipattogtatni. Később a hússal együtt kerülhet bele nagyon kevés paradicsom. Tört fokhagymát tehetünk bele a legvégén ha már teljesen kész és lezártuk a főzést, de még forró az étel. Van aki frissen tört borsot vagy apróra vágott (esetleg szárított) zöldfűszereket (majoranna, bazsalikom, borsikafű) szór rá a végén vagy a közepén. Illetve lehet a főzés során a hús párolásához víz helyett kevés vörösbort is használni, bár az inkább a marhához illik, sertéshez sem rossz.

2023. okt. 28. 23:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/19 anonim ***** válasza:
31%

9# Annyiba beleszólnék hogy az olaj épp hogy nem oldja a pirospaprikát!

A paprika zsírban oldódik, és lesz szép színe!

És a paprikás részben igaz hogy azért az mert habarva van! De nem pörkölik és azért is paprikás!

2023. okt. 29. 00:13
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!