Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Nem lesz olyan finom és...

Nem lesz olyan finom és ropogós a csöröge, mint az anyósomé volt. Hiába nyújtom vékonyra, vastag és tésztás lesz. Biztos kell bele sütőpor?

Figyelt kérdés

#csöröge
jan. 27. 23:24
 1/6 anonim ***** válasza:
74%
A Csöröge fánk - ropogós hozzávalói:- 3 egész tojás- 10 dkg cukor- 20 dkg tejföl- 10 dkg puha vaj- 3 evőkanál rum v. ecet, hogy a fánkok ne szívják meg magukat olajjal (én rumot használok-NEM RUMAROMÁT!- csipet só- 1 liter olaj a sütéshez- lekvár a tálaláshozA Csöröge fánk - ropogós elkészítési módja:A tojásokat keverd ki a cukorral, a tejföllel, a rummal vagy az ecettel, majd szitáld hozzá a sütőporral és sóval elkevert lisztet, majd gyúrd alaposan össze a többi hozzávalóval.Csavard folpackba, és pihentesd a hűtőben fél órát.A pihentetési idő leteltével lisztezett deszkán nyújtsd ki kb.3 mm vastagra, és derelyevágóval szaggass belőle rombuszokat.A darabok közepébe is ejts egy-egy bemetszést, és a fánkok egyik csücskét ezen húzd át.Bő forró olajban, oldalanként két-két perc alatt süsd őket ropogósra.Egyszerre csak annyit tegyél az olajba, hogy kényelmesen úszkálhassanak benne.A kész darabokat szűrőlapáttal szedd ki papírtörlőre.Még melegen forgasd össze porcukorral, és tálald baracklekvárral.
jan. 28. 00:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm, bár fel kellett lapoznom a Hoxát, merthogy a liszt mennyisége lemaradt. Lényegi különbség nincs ezek között. Én Szazsu-t próbáltam, csak rum nélkül: https://www.youtube.com/watch?v=xSYveEHv4wM
jan. 28. 01:44
 3/6 anonim ***** válasza:
74%
Sütőpor kell bele,próbálj esetleg más receptet.
jan. 28. 08:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
68%

Ha vastag és tésztás akkor vagy nem elég az élesztő vsgy nem kel meg rendesen vagy a liszt másmilyen.

Ha kézzel dagasztasz lehet az a hiba. Kb 10 percig folyamatosan gyúrni kell. Akkor tud ugy osszeallni hogybutana szepen megkeljen.

Az is lehet hlgy nalatok otthon hidegebb van es ezert lassabban kel. Probald ne idore keleszteni hanem terfogatra, amig dupla nem lesz. Illetve sutes elott a formazott fankokat is pihentesd 15 percig. Ha hagyod keleszteni levegosebb lesz.

Ha a liszt a hibas akkor tul kemeny a teszta es azert nem tud kelni mert tomor. Ebben az esetben tegyel bele kevesebb lisztet vagy robb vizet. Wpphogy osszealljon gombocca. Persze ekkor is jo sokaig kel dagaszani es higabb tesztat nehezebb

jan. 28. 08:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
87%
4-es: a csörögébe NEM KELL élesztö, hanem sütöpor.
jan. 28. 08:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:

Most találtam egy nagyon tetszetőset, amiben sütőpor helyett egy nagyon pici élesztő van, és hidegen keleszti: https://www.youtube.com/watch?v=5bVu9GwXgPI

A lisztem sajnos nem a kedvenc márkám.

jan. 28. 12:05

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!