Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tiramisu zselattinnal?

Tiramisu zselattinnal?

Figyelt kérdés
Mindig nelkule csinalom, imadjuk. Most tortakent szeretnem, igy kicsit gond lenne, folyna. Valtoztat az izen a zselatin? Tuti nem lesz folyós így?

márc. 2. 23:10
 1/7 anonim ***** válasza:
75%
A zselatinnak nincs íze
márc. 2. 23:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
80%
Nem, csak nagyobb mennyiségben van egy nagyon kicsi mellékíze, de ezt nem igazán lehet észrevenni, és amúgy is elnyomja a tiramisu íze.
márc. 2. 23:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
0%
Nem jobb keményítővel?
márc. 3. 00:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
0%

Csak késdés hogyan?Ha belekevered a zselatint a hideg masszába rögtön kötni fog.Lehet jobb lenne picit több mascarponéval vagy nem túl sokáig áztatni a babapiskótát.

Egyébként zselatin nélkül is megáll,nem folyik szét,nyugi.

márc. 3. 08:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
84%
4-es, nem fog kötni rögtön, ha hőkiegyenlítést csinál. Én úgy szoktam, semmi mellékíze, éppen csak van egy kicsivel jobb tartása, mint egyébként.
márc. 3. 09:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
11%

Visszakérdeztem, hogy mi a helyzet a keményítővel, mert én sem tudom, de erre a sok retardált szellemi tolószékes lepontoz, de válasz nuku.


Ez az egységsugarú gyakorisok szellemi szintje.

márc. 3. 10:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

A keményítö nem alkalmas ilyesmire, az csak fözött élelmiszert köt meg, de vágható állagot nem ad.

A tiramisuban nyersen vannak a hozzávalók, ezért ez nem megoldás.


A zselatin müködhet, ha elöször a lapzselatint (ez jobb erre, mint a por) leáztatod hideg vízben, utána levés folyadékkal forráspontig melegíted (forralni nem szabad), langyosra hütve, hökiegyenklítéssel a mascarpone krémbe kevered folyamatosan kevergetve közben, betöltöd és teheted a hütöbe.


(4-es: a zselatin nem köt be azonnal, kivéve, ha melegen belecsurgatod a hideg élelmiszerbe, ezért minden esetben hökiegyenlítéssel szokás csinálni)

márc. 3. 14:45
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!