Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Éttermi káposzta saláta...

Éttermi káposzta saláta recept? Az az édes, ropogós!

Figyelt kérdés
Sehol nem találtam jó receptet. Illetve amit igen, az nem olyan ízű?!
2010. nov. 21. 14:24
 1/6 anonim ***** válasza:
86%
Vékonyra kell gyalulni a lapos, zsenge levelű káposztát, és jól lesózni. l óra mulva kicsavarod szárazra, és félfülre vágott hagymát teszel rá, összekevered. Leve: jó sok cukor, ecet, viz. Jól lepje el. Legalább l napot álljon, hogy összeérjenek az izek. Van aki tesz egy kis olivát is rá, attól "krémesebb". Lehet reszelni bele sárga répát, az mongol káposzta saláta. Szoboszlón szoktuk enni.
2010. nov. 21. 16:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
54%
Köményt direkt nem irtam, mert tegnap főztem céklát, abba tettem. Ma ettük, és az dominált. Máskor abba se teszek.
2010. nov. 21. 16:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi. Ma csináltam egy szakácskönyv szerint, de nem lett az igazi. Abban le kell forrázni a káposztát, aztán ecet, só, cukor, kömény. Finom lett, de nem az amire gondoltam. Kipróbálom legközelebb ezt a verziót.:))
2010. nov. 21. 19:12
 4/6 anonim ***** válasza:
78%
Én is csak igy szeretem. Igy marad ropogós. Mi egy kis borsot szoktunk tenni, de van hogy csak a tányéron.
2010. nov. 21. 19:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
58%

én csak simán ecet-cukor-icipici só-fehérbors kombóval csinálok salátalevet, és abban hagyom ázni, nekem olyan, mint az étteremben.

sőt, a kínai büfékben csilivel csinálják ugyanezt, valami isteni!

2010. nov. 23. 19:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim válasza:

Gyalult káposzta. Kb 1kg

Gyalult vöröshagyma Kb 10dkg

Lesózod kb 1-1,5 ek. Só

Majd hagyd állni egy 20-30 percet

Majd keversz egy savanyulevet

Kb 2-3liter víz

Kb 2dl ecet

Kb 20dkg cukor

A lényeg hogy intenzív savanyu meg édes íze legyen.

Rád bizom mennyire szereted.

Majd felöntöd vele s hűtöbe rakod egy napot.

Ha szereted a köményt 1-1,5 teáskanál örölt kömény. Óvatosan nagyon intenzív. S bebarnul tőle a saláta kicsit.

Én nem rakok bele, az etterembe se othon se.

2017. nov. 21. 19:29
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!