Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sülés közben miért lett...

Sülés közben miért lett palacsinta a burgonyás pogácsámból?

Figyelt kérdés
2010. dec. 5. 09:18
 1/8 anonim ***** válasza:

túl híg lett esetleg?

hűtőben dermesztetted?

2010. dec. 5. 14:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
Elöször a receptet ird be, meg azt, hogy hogyan sütötted - amig ezeket nem tudjuk, honnan lehetne valami értelmes választ adni?
2010. dec. 5. 21:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:

Recept: 40 dkg liszt, 25 dkg burgonya, 2,5 dkg élesztő, 1 dl tej, 1 kocka Ráma, fél tojás. A tészta gyönyörűen megkelt. Kiszaggattam, be a tepsibe, majd a sütőbe, villanytűzhelyben 200 fokon sütöttem míg szép színt nem kapott. És mint írtam a kérdésben, sülés közben majdhogynem szétfolyt a tészta. Köszönöm előre is a válaszokat.

Az első válaszadónak: nem tettem hűtőbe.

2010. dec. 6. 10:32
 4/8 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy a liszt nem volt megfelelö (én inkább réteslisztet használnék), a krumpli nem volt elég "száraz": a hajában fött krumplit összetörés után kicsit hagyni kell kigözölögni.

Lehet, hogy a liszt és a krumpli miatt lágyabb lett a tésztája, esetleg még valamennyi lisztet lehetett volna hozzátenni, hogy keményebb legyen.

Érzésem szerint inkább 220 fokon sütöttem volna, akkor gyorsabban sül, és nincs ideje "megolvadni".


Igazán nem tudom, hogy tényleg mi volt, de talán segitenek a tippjeim.

2010. dec. 6. 16:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

és a krumplit hagytad kihűlni, mielőtt hozzáadtad?

én amúgy csak olyat ismerek, ahol le kell fagyasztani a kinyújtott tésztát, majd utána keleszteni

amúgy az is lehet, hogy nem gőzös sütőtérben sütötted

szerintem az, hogy nem fagyasztottad le és nem volt gőzös a sütőtér, a hiba oka

ez egy elég képlékeny tészta, ami a törtkrumpli miatt nem őrzi meg a formáját általában, ezért kell lefagyasztani

2010. dec. 6. 19:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm az eddigi válaszokat. Szerintem is túl lágy volt a tészta, illetve nem vártam meg míg teljesen kihűl a krumpli :o(.
2010. dec. 7. 08:08
 7/8 anonim ***** válasza:
Az egy kocka ráma az 25dkg! Az nagyon sok!
2010. dec. 7. 21:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

Utolsó: 25 dkg ráma nem sok 40 dkg liszt és 25 dkg burgonyához, ez igy 65 dkg száraz anyag.


Viszont az lehet, hogy a meleg krumplitól megolvadt a ráma és ezért folyt utána szét - a megolvadt margarin nem úgy viselkedik, mint a szilárd. A legtöbb pogácsareceptben kimondottan azt irják, hogy a HIDEG margarint morzsold össze a liszttel - és annek oka van.


Egyébként sokkal finomabb és egészségesebb, ha nem margarint, hanem jó minöségü vajat használsz a pogácsákhoz (is).

2010. dec. 8. 07:43
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!