Moulinex OW200031-es kenyersuto gepet kaptam karacsonyra. Tobb receptet is kiprobaltunk mar, de mindegyik kenyer teteje szintleen, mintha suletlen lenne. Mi modon lehet a kenyer fenti helyat szepen megsutni?
1dkg élesztő
100 ml tej
150 ml víz
1,5 nagy mérő cukor
Ezeket felfuttatod a kis pohárkában. Ha az élesztő hideg, a tej legyen meleg, vagy mindkettő langyos.
Beleöntöd a kenyérsütőbe, ha elkezdett benne dolgozni az élesztő, és hozzáadod ezeket:
1,5 kis mérő só
1,5 nagy mérő olaj
500 gr liszt.
Fehér kenyér programon indítod a sütést, 750gr-os, közepes héj árnyalatos sütéssel.
1,5 éve ezt sütöm, még soha nem volt rá panasz, jó lesz a gépben is, meg a sütőben sütve is.
Mit takar a kis/nagy mérő, mint mértékegység?
Teáskanál, kávéskanál?
A kenyérsütőhöz adott mérőkanál.
Pontosan nem tudom megmondani, de a kicsi kb. egy teáskanál, a nagy meg kb. egy evőkanál lehet.
Én friss élesztőt használok, az meg 5 dkg-os, szemre szoktam 5 felé elvágni. Alufóliában tárolom a fagyasztóban 1 dkg-os adagokban, és én fagyottan teszem forró tejbe, kanállal összekeverem. Akkor már jó, mikor a tetején kicsit habzik, és összekeverve olyasmi állaga van, mint a felhabosított tejnek.
Ezt beöntöd a gépbe, és erre teheted a többi hozzávalót, olyan sorrendben, ahogy írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!