Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Nagyon kezdő "szakács" vagyok....

Nagyon kezdő "szakács" vagyok. Mi a következő lépcsőfok?

Figyelt kérdés
Kb. csak rántottát tudok csinálni és ennyi de szeretnék benne fejlődni de mi a következő lépcsőfok? Mit ajánlotok amit elkészítsék legközelebb?
2011. jan. 19. 21:13
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
89%

Túrós tészta. Ha megy, az összes tésztaféle menni fog, eleinte félkész, vagy zacskós változatban.

Pizza kész tésztából, csak a feltétet rárakva.

Levesek, először levesporból, zöldségekkel felturbózva

Aztán sült húsok, rántott hús, körettel

Főzelékek, egytálételek


Kb. egy hónap múlva már elővehetsz egy komolyabb szakácskönyvet, hogy összedobj egy remekművet. :D

2011. jan. 19. 21:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
palacsinta ;)
2011. jan. 19. 21:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Rakott krumplit
2011. jan. 19. 21:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Semmiképpen ne ilyen levesporokat,vagy félkész ételeket vegyél. Tele vannak tartósítóval,és ezeket nem kell főzni csak melegíteni.

Vedd meg Horváth Ilona szakácskönyvét. Abban a főzés minden alapvető tudnivalója benne van, a könnyen elkészíthető ételektől a bonyolultabbakig.

2011. jan. 19. 21:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :)
2011. jan. 20. 01:16
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Én is Horváth Ilona szakácskönyvét javaslom. Abból tanultam meg főzni. Miután az alap ételek már mentek, a netről kezdtem nézni mindenféle recepteket. És persze használom a fantáziámat is. :)
2011. jan. 20. 09:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 A kérdező kommentje:
Köszi neked is :)
2011. jan. 20. 11:47
 8/12 doboszoli ***** válasza:
50%

A palacsinta nagyon sok gyakorló háziasszonynak (férfinak)

is kihívás. Amennyire egyszerű, annyira sok benne a csapda.

Egyszóval: gyakorlatot kíván.

2011. jan. 20. 19:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:

bocsánat akkor. csak magamból indultam ki, hogy nekem a rántotta/tükörtojás után a palacsinta volt a következő lépcsőfok.. de visszagondolva tényleg nem volt zökkenőmentes :)

esetleg egyszerűbb krémlevessel is próbálkozhatsz. én brokkolikrémmel kezdtem, roppant egyszerű!

2011. jan. 20. 19:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 doboszoli ***** válasza:

Nagyon "hálásak" a csőben sült ételek.

Magyarul: kizsírozott tepsiben összesütni mindenfélét,szinte elronthatatlan, kiadós, látványos, finom.

Először alufólia alatt, majd rápirítasz. Ha beszerzel egy római tálat(nem mázas!), csak a fantáziád szab határt alkotásaidnak.

Jó tanács: mindig legyen a fagyasztóban valami korábbi készétel, pizza, stb. Ha bakot lősz, (elő fog fordulni, de ettől szép a főzés) van mihez kapni. Én már majdnem teljes biztonsággal meg tudom különböztetni a fazekat a lábastól, a rántást a habarástól, de azért még előfordul.

Kivel nem?

2011. jan. 21. 03:54
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!