Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy készül a legényfogó leves?

Hogy készül a legényfogó leves?

Figyelt kérdés
2011. márc. 5. 21:53
 1/6 anonim ***** válasza:
74%

Legényfogó leves


Hozzávalók:


40 dkg csirkemell

20 dkg csirkemáj

15 dkg leveszöldség

10 dkg gomba

10 dkg zöldborsó

2 evőkanál olaj

1 dl tejföl

1 dl tejszín

1 fej vöröshagyma

fél citrom leve

bors

A vöröshagymát aprítsd fel és az olajon dinszteld meg. A leveszöldséget pucold meg, vágd apró kockákra és szórd a hagymára. Add hozzá a szintén felaprított gombát és pirítsd meg a zöldségeket.


A csíkokra vágott csirkehúst keverd a zöldségekhez, majd nagyjából másfél liter vízzel öntsd fel. Ízlésed szerint fűszerezd sóval, borssal. Amikor a hús már félig puha, keverd a levesbe a csíkokra vágott májat, illetve a borsót. Főzd teljesen készre a húst, végül pedig keverd hozzá a tejszínt, a tejfölt és a citromlevet.

2011. márc. 5. 22:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
65%
2011. márc. 5. 22:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2011. márc. 5. 22:09
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Eredetileg zsírral és sertéshússal készül. A csirkemell a fogyózók receptje.
2011. márc. 5. 22:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
0%
Hát igen google-be nagyon nehéz lett volna beírni.
2011. márc. 6. 08:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
Ez mitől fogja a legényt?
2013. okt. 25. 00:24
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!