Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Barna cukor és rendes cukor...

Barna cukor és rendes cukor között mi a különbség? (többi lent)

Figyelt kérdés
Az újságban találtam egy receptet, ilyen puszedli szerű. És barna cukrot ír hozzá. Viszont most nincs itthon barna cukrom és a kérdésem az lenne, hogy el lehet-e készíteni sima kristálycukorral is? Mert a végén ebből a masszából golyókat kell formázni, beleforgatni kristálycukorba és szétlapítani. Remélem érthetően fogalmaztam meg a kérdést. :)
2011. ápr. 2. 10:44
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Én mind a kétféle cukrot használom. Nyugodtan használhatod egyiket a másik helyett, semmi gond nem lesz.


Üdv!

2011. ápr. 2. 14:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/16 A kérdező kommentje:
Hát jelentem elkészült a süti.. Kristálycukrot tettem bele, de keserű utóíze lett. Most készítettem el először ezt a receptet, nem tudom, hogy a cukor miatt vagy a kakaó miatt lett ilyen..Bár kakaóból annyit tettem bele, amennyit írt..Úgyhogy ez a recept nem kerül be a kedvencek közé. :D
2011. ápr. 2. 15:03
 13/16 anonim ***** válasza:
Ha valódi kakaót tettél bele,akkor attól keserű. Ilyenkor az előírtnál több cukor kell a sütibe. A receptek a nem valódi,magyar kakaóra vonatkoznak.
2011. ápr. 2. 22:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/16 anonim válasza:
A sima barna répacukorra igaz amit itt írnak a többiek, azonban a finomítatlan nádcukor sokkal egészségesebb, ugyanis vegyszermentes.
2013. febr. 17. 17:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/16 Berkes-Szabó Tamás válasza:
A répából készült cukor mellékterméke, a répacukor-melasz emberi fogyasztásra alkalmatlan, míg a nádcukorból visszamaradt melasz emberek számára is fogyasztható. Következésképp a répacukorból készült "barna cukor" valójában nádcukor-melasszal színezett répacukor. Ez a magyarázata annak, hogy mitől lesz drágább, mint a sima kristálycukor, hiszen a répa átmegy minden feldolgozási fázison, tisztításon, derítésen, stb, majd ezután méregdrága import melasszal barnítják. Amúgy meg nem egészségesebb, mint a kristálycukor. Lényegében az így készült barna cukor "koszos cukor", de ugyanúgy szacharóz mindkettő. Hacsak annyiban nem egészségesebb, hogy edzi az immunrendszerünket a bevitt szennyeződés, valamint a korábban másvalaki által is említett ásványianyag-tartalom (persze ha van és számottevő).
2014. jún. 15. 12:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/16 anonim válasza:
Na igen, de a répacukornál a színtiszta finomítatlan nádcukor egészségesebb/kevésbé egészségtelen.
2014. jún. 25. 21:09
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!