Bevált mézes krémes receptet írnátok nekem?

válasza:Persze,hogy lehet,úgyis puhulnia kell a tésztának. :)Számomra anyukámé a világ legjobb mézes-krémese. Ő valahogy így csinálja,hogy:
2 egész tojást 6 dkg margarinnal habosra kever,majd 4 kanál mézet,4 kanál tejjel és 30 dkg cukorral hozzákever,és gőz felett sűrűre főzi,persze folyamatosan kevergetve,és miután levette,hozzáadja a 60 dkg lisztet,2 kávéskanál szódabikarbónát,és a fél csomag fahéjat. Ezt összegyúrja,négy részre osztja,és tepsi hátán 4 lapot süt belőle.
A krémhez 10 dkg cukrot és tejet forral,majd hozzáad 6 evőkanál búzadarát,és puhára főzi. Ezt hagyja kihűlni,majd 1 csomag margarint 2 vaníliás cukrot kever hozzá.
Na most akkor úgy kell hogy az egyik lapot megkened ezzel a krémmel,rárakod a másodikat,amit barack vagy eperízzel megkensz,de lehet lekvár is vagy dzsem. Utána jön a harmadik lap,erre megint a krémből kerül,és a tetejére a 4. lap,erre rakhatsz csokit is,vagy valami mázat. És az egészet hagyod pár óráig állni,míg megpuhul és szeletelhetővé válik a mézes tészta. :)
Jó főzőcskézést!
Kedves válaszoló, ha esetleg olvasod még a kérdésem....meg tudnád nekem mondani, hogy a krémhez mennyi tej kellene? :-)
Holnap délelőtt fogom a lapokat megsütni!
Előre is köszönöm szépen!
Kapcsolódó kérdések:
A torta tejére,ostyalapot szeretnék tenni,van egy jó bevált és finom receptem, de az tejszínhabos, és azt mondják a tejszínhabtól elázik az ostya, mondjuk gondoltam arra is , hogy a tejszínhabos krémre kenek egy kis réteg vajas krémet és úgy rá az ostya lap,csak nem tuom jó lenne-e.
Bemásolni a receptet vagy belinkelni egy oldalt ahol vannak kávés sütik vagy valami finom krémes sütik dió nélkül!
Ami jó krémes, azt szereti nagyon, nem baj, ha sok munka van vele. Receptet is írjatok. Köszi.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!