Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tefal Actifry olajsütöben föz...

Tefal Actifry olajsütöben föz valaki?

Figyelt kérdés
Tudom nem idevaló de hátha tud valaki itt segiteni?Vásároltam egy ilyen olajsütőt van itt valakinek?Hogy kell benne rizses ételt készíteni?
2011. aug. 24. 13:28
 1/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem van, de rizst nem csináltam még benne sosem.

Mivel ez sütő, nem hiszem, hogy rizst lehet benne főzni. Annak párolódni kell, ez pedig magas hőfokon süt. De lehet, hogy tévedek, és most nincs itt a használati utasítás.

Sütésre viszont nagyon jól használható, már egy éve vettük, és még mindig szeretem. :)

2011. aug. 24. 14:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:
Én a Youtube-on láttam,hogy rizst hússal és zöldségel föztek sütöttek benne.Csak azt nem tudom,hogy elötte megfözhették -e a rizst?Cukkinit csináltál már benne panérosan?
2011. aug. 24. 19:43
 3/10 anonim ***** válasza:

Cukkinit igen, nagyon finom lett. Be kell panírozni a szokásos módon (előtte sózod, állni hagyod), liszt, tojás, morzsa, aztán meg kell kenni kevés olajjal mindkét oldalát (ha kikened az edényt, akkor csak a cukkini tetejét kell olajozni). Én vettem olajsprayt, azzal spriccelem. Ha nem kened meg, nem lesz ropogós a panír. Az olajspray arányaiban drága, viszont csak egyszer kell megvenni, utántölthető. És nagyon kevés fogy belőle. Mióta van ilyen sütőnk, már csak olívaolajat veszek, annyira kevés olaj fogy, hogy ki tudom fizetni a minőségibb olajat is.

A keverőlapátot ki kell venni, és félidőben megfordítani a cukkinit.

Csináltam rántott májat, gombát, tonhalat is, csirkemellcsíkokat is (nem mertem nagyra vágni, hátha nem sül át), minden nagyon jó lett. Az elősütött termékek is jól megsülnek benne, pl. halrudacska, csak mindent spriccelni kell.

Rántotthoz ki kell venni a keverőlapátot, és félidőben forgatni, mert a lapát leszedné a panírt.

A sült krumplinak az a titka, hogy darabolás után be kell áztatni addig, míg már nem lesz zavaros a víz (a keményítőtől), aztán szárazra törölni. Ha nem lesz ropogós, az azért van, mert még tovább kell sütni.

Ha sült csirkét csinálok, akkor szétvágom alsó és felső combra (vagy csak felsőt veszek), keverőlapáttal sütöm, olaj nélkül, mert hamar kezd kisülni a zsírja.

Szoktam gyrost sütni, gyros fűszersóval, olajjal bepácolom a csirkecsíkokat. Vagy magában megsütöm így, persze az olajat nem rakom be, csak amennyi marad a csirkén a pácból, vagy krumplival együtt sütöm. Ilyenkor 10 percig sütöm a krumplit, és úgy teszem rá a fűszeres csirkét és még 30 percig sütöm, a krumpli nagyon jó lesz a fűszeres olajtól. Ilyenkor nem szoktam a krumplira tiszta olajat tenni, hanem a csirke pácléből egy keveset. Utána úgyis rákerül a hús, és azon is van még olaj.


Egy dolog nem sikerült eddig: brassói sertéscombból, de valószínűleg a hús nem volt erre alkalmas. Túl száraz húst vettem, előbb égett meg és száradt ki, mint megsült volna. De a csirkecomb és mell nagyon jól sül.


Szoktam benne bundáskenyeret is csinálni, akkor a tojásba teszek egy evőkanál olajat, hogy ne legyen száraz a kenyér.


Sok sikert!

2011. aug. 25. 10:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
Szerintem a rizst megfőzték előtte.
2011. aug. 25. 10:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segitséget!Reggel már megprobáltam a cukkinit és tényleg nagyon finom lett!
2011. aug. 25. 16:58
 6/10 anonim ***** válasza:

Tudod, mi nagyon jó még benne? A "grillezett" zöldség.

Lehet kapni grill zöldség fűszerkeveréket, az elkevered egy kis olajjal. Cukkinit felkarikázod, hozzá padlizsán, répakarikák, gombaszeletek, pritamin paprika 4 felé vágva, nagy vöröshagymák 4 felé vágva (ne vágd le az alját, akkor nem esik szét), kevés krumpli felkockázva, meglocsolod a fűszeres olajjal és keverőlapáttal megsütöd. Annyira finom köret lesz, és nem tocsog a zsírban. Sajnos viszont csak frissen jó, melegítve másnap nem.

Ha nincs hús hozzá, szerintem jó lenne fokhagymás-joghurtos öntettel, de nem próbáltam még így.

Meg csináltam sült cukkinit úgy, hogy a cukkinire provancei fűszerkeverékes olajat tettem és megsütöttem apróra vágott vörös- és fokhagymával. Ez elég erősen fűszeres lett, legközelebb nagyon kevés fűszert rakok rá.

Télen sütöttünk benne gesztenyét is. Az is jó lett.

Vannak még receptek, de nem próbáltam ki őket:

[link]

[link]

2011. aug. 26. 09:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 A kérdező kommentje:
Most sül a gyros sertéshúsból csinálom remélem finom lesz.Rántottát lehet benne késziteni?Nagyon köszönöm a segitséget!És a recepteket is.
2011. aug. 26. 09:57
 8/10 A kérdező kommentje:
SOS!Most vettem észer de szerintem eddig nem igy volt a müanyag tetö nem zár rendesen a tetejénél .Nálad is igy van ha lenyomom akkor oké.De visszaemelkedik.Nálad is ilyen?
2011. aug. 26. 10:25
 9/10 anonim ***** válasza:
Szia! Bocs, nem voltam netközelben. Valamennyi résnek kell lennie, ahol kijön a gőz. Mekkora rés van nálad? Nálunk pár mm.
2011. aug. 30. 09:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:

Milyen lett a sertéshús? Megpuhult?

Olvastam, hogy tojásos lecsót lehet benne készíteni (először megsütöd a zöldségeket, majd ráöntöd a tojást), de még nem próbáltam. Gondolom, lehet sima rántottát is.

De a rántottát olyan egyszerű és gyors egy sima serpenyőben elkészíteni, hogy én biztos nem "piszkítanám" össze a sütőt, még akkor sem, ha könnyű tisztítani. Ott lenne a kerverőlapát is, amire rásül a tojás... A serpenyőt meg fél perc alatt elmosod.

2011. aug. 30. 09:34
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!