Gyors, egyszerű édesség?
Egy gyorsan egyszerűen elkészíthető édességet szeretnék, amit sütni sem kell.Nagyon meg kívántam :).
(ne 5 perces bögrés süti legyen mert attól rosszul vagyok :S)
Köszi!

válasza:Túrót kikeversz gyümölccsel, mézzel vagy vaniliás cukorral és már eheted is.
Vagy sült banán/alma (az utóbbit fahéjasan).
Esetleg gyümölcsrizs/tejbegríz.
Sport szelet
Hozzávalók : 50 dkg darált keksz, 4 evőkanál kakaópor, 25 dkg margarin, 20 dkg kristálycukor, 2 dl tej, rum vagy rumaroma
A darál kekszet a kakaóporral összekeverjük.
Ezután egy edényben a margarint, a cukorral és a tejjel összemelegítjük annyira, hogy a vaj és a cukor elolvadjon.
Ezt ráöntjük a kakaóporral összekevert kekszre és hozzáadjuk a rumot vagy a rumaromát. Jól összekeverjük a masszát és egy tepsibe vagy jénaiba nyomkodjuk. Én egy 23*24 cm-es formát alakítottam ki belőle.
Nem kell sem sütőpapír, se más alája, simán kijön. Betenni a hűtőbe, míg a csokimáz elkészül. Gőz felett 2 tábla tortabevonót 2 ek. étolajjal felolvasztani, rákenni, hűtőbe rakni és forró vízbe mártott késsel szeletelni.
Nagyon finom!!! :-)

válasza:

válasza:

válasza:Kókuszgolyó
Hozzávalók:
50 dkg háztartási keksz
10 dkg vaj
2 evõkanál kakaó
20 dkg porcukor
1 mokkáskanálnyi rumaroma
1 csomag kókuszreszelék
meggybefõtt leve
Elkészítés:
A kekszet ledaráljuk, elkeverjük a cukorral, a kakaóval és a szobahõmérsékletű vajjal. A meggybefõtt rumaromával ízesített levébõl annyit teszünk hozzá, hogy formálható legyen. Nedves kézzel golyókat készitünk belõle és egyenként megforgatjuk õket a kókuszreszelékben. Fóliával letakarva hűtõszekrénybe tesszük, míg megkeményedik.
Lusta csokimousse
öö
mi az a vanília kivonat?

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Öcsém ma jön haza a koliból és általában palacsintát készítek neki, mert finom és laktató, mégsem kell végigizzadnom az egészet... De most szeretnék valami mást a változatosság kedvéért. Ha esetleg almából készíthető ötletetek van, annak kifejezetten örülnék, mert sok van itthon. :)
Tudnátok nekem nagyon egyszerű édesség recepteket írni? Olyat amit nem kell sütni, és ha lehet akkor puding krémet se főzni.( bár az még belefér) Azért kéne ilyen egyszerű mert ahol készíteni fogom, nincs rendes konyha, csak egyszerű dolgokra adott.
Nem süteményt szeretnék, inkább valami poharas krémet (ami nem puding), esetleg házilag fagyit, amihez lehetne gyümölcsökből öntetet csinálni.
Valami egyszerű és finom édesség körtéből?
Én csak édességet és kizárólag bonyolult zselatinos krémes sütiket találtam eddig. Vmi könnyebb, egyszerűbb és esetleg nem feltétlenül édesség?
Ma átjönnek a barátaink és szeretném őket meglepni valami egyszerű, könnyen elkészíthető, olcsó mégis finom édességgel. Mit ajánlotok?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!