Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Gyors, egyszerű édesség?

Gyors, egyszerű édesség?

Figyelt kérdés

Egy gyorsan egyszerűen elkészíthető édességet szeretnék, amit sütni sem kell.Nagyon meg kívántam :).

(ne 5 perces bögrés süti legyen mert attól rosszul vagyok :S)

Köszi!

2011. szept. 20. 11:27
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
69%

Túrót kikeversz gyümölccsel, mézzel vagy vaniliás cukorral és már eheted is.

Vagy sült banán/alma (az utóbbit fahéjasan).

Esetleg gyümölcsrizs/tejbegríz.

2011. szept. 20. 11:32
 2/14 anonim válasza:
84%

Sport szelet

Hozzávalók : 50 dkg darált keksz, 4 evőkanál kakaópor, 25 dkg margarin, 20 dkg kristálycukor, 2 dl tej, rum vagy rumaroma

A darál kekszet a kakaóporral összekeverjük.

Ezután egy edényben a margarint, a cukorral és a tejjel összemelegítjük annyira, hogy a vaj és a cukor elolvadjon.

Ezt ráöntjük a kakaóporral összekevert kekszre és hozzáadjuk a rumot vagy a rumaromát. Jól összekeverjük a masszát és egy tepsibe vagy jénaiba nyomkodjuk. Én egy 23*24 cm-es formát alakítottam ki belőle.

Nem kell sem sütőpapír, se más alája, simán kijön. Betenni a hűtőbe, míg a csokimáz elkészül. Gőz felett 2 tábla tortabevonót 2 ek. étolajjal felolvasztani, rákenni, hűtőbe rakni és forró vízbe mártott késsel szeletelni.

Nagyon finom!!! :-)

2011. szept. 20. 11:37
 3/14 anonim válasza:
72%
ez a sport szelet recept nagyon tuti, ki fogom próbálni!!Legszívesebben most azonnal nekikezdenék, csak nincs itthon keksz.
2011. szept. 20. 11:48
 4/14 anonim ***** válasza:
76%
én pont előbb főztem tejszínes pudingot és ráöntöttem háztartási kekszre :D be a hűtőbe és mire kihűl isteni:D
2011. szept. 20. 11:57
 5/14 anonim ***** válasza:
69%
van egy nagyon jó és nagyon egyszerű piskótatallér receptem,írj,ha érdekel :)
2011. szept. 20. 12:00
 6/14 anonim ***** válasza:
76%

Lusta csokimousse

[link]

2011. szept. 20. 12:06
 7/14 anonim ***** válasza:
76%

Kókuszgolyó

Hozzávalók:

50 dkg háztartási keksz

10 dkg vaj

2 evõkanál kakaó

20 dkg porcukor

1 mokkáskanálnyi rumaroma

1 csomag kókuszreszelék

meggybefõtt leve

Elkészítés:

A kekszet ledaráljuk, elkeverjük a cukorral, a kakaóval és a szobahõmérsékletű vajjal. A meggybefõtt rumaromával ízesített levébõl annyit teszünk hozzá, hogy formálható legyen. Nedves kézzel golyókat készitünk belõle és egyenként megforgatjuk õket a kókuszreszelékben. Fóliával letakarva hűtõszekrénybe tesszük, míg megkeményedik.

2011. szept. 20. 12:08
 8/14 anonim válasza:
76%

Lusta csokimousse

öö

mi az a vanília kivonat?

2011. szept. 20. 12:16
 9/14 anonim ***** válasza:

"mi az a vanília kivonat?"

[link]

2011. szept. 20. 12:21
 10/14 anonim ***** válasza:

[link]

Ez a vanilia kivonat!!

2011. szept. 20. 12:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Írnátok olyan egyszerű de laktató édesség recepteket, mint a palacsinta?

Öcsém ma jön haza a koliból és általában palacsintát készítek neki, mert finom és laktató, mégsem kell végigizzadnom az egészet... De most szeretnék valami mást a változatosság kedvéért. Ha esetleg almából készíthető ötletetek van, annak kifejezetten örülnék, mert sok van itthon. :)

Nagyon egyszerű desszert, édesség?

Tudnátok nekem nagyon egyszerű édesség recepteket írni? Olyat amit nem kell sütni, és ha lehet akkor puding krémet se főzni.( bár az még belefér) Azért kéne ilyen egyszerű mert ahol készíteni fogom, nincs rendes konyha, csak egyszerű dolgokra adott.

Valami gyors, egyszerű édesség?

Nem süteményt szeretnék, inkább valami poharas krémet (ami nem puding), esetleg házilag fagyit, amihez lehetne gyümölcsökből öntetet csinálni.

Jól bevált körtés süti receptet?

Valami egyszerű és finom édesség körtéből?

Milyen egyszerű szőlővel készült receptetek van?

Én csak édességet és kizárólag bonyolult zselatinos krémes sütiket találtam eddig. Vmi könnyebb, egyszerűbb és esetleg nem feltétlenül édesség?

Milyen egyszerű, finom édesség receptek vannak?

Ma átjönnek a barátaink és szeretném őket meglepni valami egyszerű, könnyen elkészíthető, olcsó mégis finom édességgel. Mit ajánlotok?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!