Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy készítitek a pizza...

Hogy készítitek a pizza tésztát házilag? Bevált recepteket írnátok?

Figyelt kérdés
2011. okt. 2. 08:18
 1/8 anonim ***** válasza:
83%
25 dkg liszt, 2 dkg élesztő, 1 dl víz, 1 evőkanál olaj, só, kis cukor. Az élesztőt cukros langyos vízben felfuttatjuk, majd a liszttel, vízzel, olajjal, sóval aránylag kemény tésztát készítünk, 1 órát kelni hagyjuk, kinyújtjuk, majd olajjal kikent sütőlapon a tölteléket nyersen rákenve előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
2011. okt. 2. 08:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Szoktam úgy is csinálni, hogy víz helyett tejet teszek bele, olaj helyett olvasztott vajat és több cukrot, ezt is szeretjük, így egy édeskésebb, lágyabb belsejű tészta lesz, de az alja ropogós.
2011. okt. 2. 08:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Bevált, kedvelt recept:


- 25 deka liszt

- fél deci olaj

- kb. 2 dl langyos víz a futtatáshoz

- só

- 2 deka élesztő (szárazélesztő is jó)

Ha szeretitek, lehet fokhagymát (zúzottan 1-2 gerezd vagy fűszerből tetszés szerinti) keverni a tésztába, isteni lesz, nálunk alapkövetelmény :-).


Összegyúrod, ha kell (nekem éltalában igen), pótolsz hozzá kis lisztet. Kelesztheted, de ha nem akarod, hideg sütőbe tedd a tésztát, megkel úgy is. Ha a hagyományosabbat szereted, kelesztés után mehet a meleg sütőbe. Jól kiolajozott tepsiben vagy sütőpapírral megsütöd.

2011. okt. 2. 13:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:

200 gramm liszt,

élesztőpor

1 mokkásk só

1 ek cukor

löttyintés (olíva olaj)

langyos víz, amennyit felvesz (addig öntöm bele míg jó nem lesz az állaga)

fél órát kelesztem a sütőben (50 fokon)

2 cipót formálok belőle és kinyújtom külön-külön pizza formájúra


ebből 2 db (vékonytésztájú) pizza lesz

2011. okt. 3. 11:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

40 dkg liszt, 5 dkg élesztő, 1 dl víz (cukorra), 1dl olaj.


"Folyós" lesz a tészta, én vizes vagy olajos kézzel szoktam széttapicskolni a tepsiben, kb. 0,5-1 cm vastag lesz, ha megsül, mi így szeretjük, de sütöttem már vékonyabbra is, akkor is puha, omlós :).

2011. okt. 4. 22:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
előző vagyok: *cukorral, bocsi, félreírtam :)
2011. okt. 4. 22:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

Én már próbáltam több receptet is.

Finom volt végül is mind, de egyikre se mondanám azt hogy pizza volt:D

21/F

2012. okt. 8. 13:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim válasza:

Nálunk ez a nyerő:

Egy fél élesztő, egy teáskanálnyi só, víz,tej liszt, ezeket direkt nem írom dkg/dl szerint ugyanis én szemre szoktam!

Ha picit több lett a tej/víz még rakok hozzá lisztet,de sót és élesztőt nem!:) A tejet és vizet fele-fele arányban szoktam hozzáadni! Ha összegyúrtam mindent,akkor leteszem picit kelni,de nem órákra!Kb 10-15 percre addig előmelegszik a sütő!Pizzaformába olajat öntök,de ne sokat és ebbe beleforgatom a tésztát (kb tenyér nagyságú) és kézzel nyújtom el a formában!ezután sűrített paradicsom a nyers tésztára és mindenféle feltét,amit szeretnénk és mehet a sütőbe!:) 10-15 perc után kivesszük és kész is van!:) ez közel áll a pizzériai pizzákhoz,ugyanis pizzaszakács tanított!:D

2012. okt. 20. 21:22
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!