Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Darálós tészta recept? (húsdar...

Darálós tészta recept? (húsdarálós)

Figyelt kérdés
2009. ápr. 29. 11:06
 1/3 anonim ***** válasza:

[link]

"Darálós sütemény (a rendes nevét nem tudom)


70 dkg finom liszt

20 dkg margarin/vaj

20 dkg kristály cukor

1/2 cs. sütõpor vagy 1 teáskanál szódabikarbóna

1 citrom héja + leve

2 egész tojás

tej


1-2 evõkanál kakaópor


A lisztet és a sütõport a margarinnal gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk, végül a kristálycukorral is összekeverjük.

Beletesszük a citrom lereszelt héját, az átszûrt levét és a tojásokat. Szintén gyors mozdulatokkal annyi tejel gyúrjuk össze, hogy se túl kemény se túl lágy ne legyen a tészta.

Azért kell gyorsan dolgozni, hogy a kezünk melegétõl puhuljon meg túlságosan a margarin.

A kész tésztát egy órát hûvös helyen pihentejük.


Ha nem csak fehér (világossárga) sütit szeretnél akkor el lehet felezni a tészttát két fele és a felébe 1-2 kanál kakaóport bele lehet gyúrni.


Ha még cifrábbra akarja az ember lehet a tésztát 1-2 kanál kókuszreszelékkel, vagy 1-2 narancs vékonyan lereszelt héjával + a levével ízesíteni.


Formázás:

Ezt a sütit eredetileg a húsdarálóhoz való feltétel lehet formázni. Darálod jön ki csíkban a sütemény és a megfelelõ mméretû darabokra vágod.


Akinek nincs ilyen az se keseredjen el, mert ha kinyja, csikokra vágja, vagy kisebb szaggatóvval kiszúrja úgy is jó lesz. Lehet villával mintázni a tetejét.


Vagy ha van sütemény nyomó, (tartály különbözõ alakú kinyomó formákkal) azzal is szép kis darabokat készíthet.


Közepes hõfokon (160-180 fok) 15-20 percig kell sütni.


Jó sok lesz belõle és nagyon finom sütemény tea, kávé mellé.

bigacsiga Kata"

2009. ápr. 29. 13:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszi,szépen már régóta vadászom erre a receptre
2009. ápr. 30. 08:03
 3/3 anonim ***** válasza:

Sziasztok!


Szombaton megcsináltam a tésztát e recept alapján. El is dicsekedtem a nagymamámnak és vittem neki kostolót. De sajnos nem sikerűlt olyan jól, mint ahogy azt ő szokta készíteni. Így hát megbeszéltük ki mit tesz bele, és kiderűlt, hogy a 1/2 cs sütőpor bizony kevés a 70 dkg liszthez, na meg a tojás is... :(

Leírom az ő jól bevált régi receptjét (Horváth Ilona):


Hozzávalók:

70 dkg liszt

25 dkg margarin

25 dkg cukor

4 tojás

2 cs. vaníliáscukor

1,5 cs. sütőpor


Elkészítésében annyiban különbözik, hogy először a margarint a cukorral jól kikeverjük, majd a tojásokat is belekeverjük a vaníliáscukorral együtt, így kapunk egy krémes állagot és ehhez adagoljuk apránként a sütőporral elkevert lisztet. És a tej nem kell!!!

Ha ilyen sorrendben csinálod, akkor egy nagyon jó tésztát kapsz a végén tej hozzáadása nélkül is!

Majd a hűtőben tárolni egészen addig míg a tészta a darálóba nem kerül :)


A mamám "S" és "Z" betűket szokott formálni a 8-10 cm-es darabokból.

És még lehet fokozni csokimázzal, belemárthatod a végeket vagy akár az egész tetejét! Ettől még jobban átpuhul a tésztája!


Próbáljátok ki!

2010. márc. 29. 11:43
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!