Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a külömbség a jérce mell...

Mi a külömbség a jérce mell és a csirke mell között sütés- főzés terén?

Figyelt kérdés
2011. okt. 16. 08:32
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Mivel e jérce mell a fiatal csirke, ezért kisebb és rövidebb az elkészítési ideje.
2011. okt. 16. 08:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 doboszoli ***** válasza:
100%

Analóg fogalmak. Az étlapon a jérce hangzatosabb.

Amúgy a jérce a nőivarú, fiatal, még nem tojt baromfit jelöli.

2011. okt. 16. 09:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
A 50-60 dkg-os csibe nagyon "gyenge húsú", belőle bármiféle kímélő étel főzhető. A 70-80 dkg-os csirke ugyancsak puha húsú, zsírtalan, rántani-sütni kiváló. A 80-100 dkg-os jérce még jó sütésre; a bőre alatt már van egy kis zsírréteg, amit esetleg le lehet fejteni. A 1,5-2,5 kg-os tyúk elsősorban levesnek való, de főtt húsként - a kisebb, fiatalabb esetleg párolva - is tálalható. Bőrét az alatta levő zsírral együtt érdemes lefejteni (s azt felaprítás után ki lehet sütni). A 1,5-3 kg-os kakas húsa kemény, rostos, így levesnek, főtt húsnak, fasírozottnak ajánlható. Az 1-2 kg-os kappan (ivartalanított kakas) húsa zsírral enyhén átszőtt, zamatos, egyaránt alkalmas sütésre, párolásra.
2011. okt. 16. 09:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 Zenon ***** válasza:
23%
Egy ,,n" betű a különbség.
2012. okt. 23. 00:32
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!