Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Nehéz kérdés következik: Házi...

Nehéz kérdés következik: Házi fondant-ot lehet porcukor helyett glükononnal készíteni?

Figyelt kérdés

Egy torta burkolásához lenne szükségem fondant-ra (erről rengeteg recept van a neten), de cukorbetegnek készül, és ezzel a cukorkihagyással kissé elakadtam. :)

Tudna valaki segíteni?


2011. okt. 22. 01:28
 1/10 anonim ***** válasza:
25%

Nem vagyok szakértő, de a cukorbeteg a szőlőcukrot sem tudja feldolgozni, és nem értem azt se, hogy hogy rendelhetnek, vagy csináltathatnak ilyen -bocs, de- "hülyeséget", hogy egy cukorbetegnek a tortáját fondant-szerű mázzal kell bevonni?!? Hadd egyen már meg szerencsétlen legalább egy szeletet, lesz abba is elég olyan szénhidrát ami nem tesz jót neki.

Ne haragudj a negatív hozzászólásomért.

Az első ami eszembe jutott egyébként az a diabetikus méz volt, ami ragacsos és nyúlós, és talán étkezési keményítővel, vagy valamilyen pudingporral összefőzve...??? de én ilyet még sosem próbáltam(mézet összefőzni vizes/tejes pudingporral)...

?!?

2011. okt. 22. 04:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
35%
Fruktózzal próbáld, azt ehetik a cukrosok, persze nem ész nélkül. Vigyázz vele, mert édesebb, mint a "hagyományos" cukor!
2011. okt. 22. 05:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
74%
Muszáj fondant? Nem lenne elég diabetikus csokival (csokimázként) bevonni?
2011. okt. 22. 06:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
0%

[link]


Ők ott vannak a fondantban, gyakorlatban is. Egy telefont megé, segíteni fognak.

2011. okt. 22. 06:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
55%

De komolyan utána nézett valaki, hogy hogyan készül a fondant?? Felolvasztjuk a cukrot, aztán adunk hozzá mégtöbb és mégtöbb cukrot!! Az egy tömény megolvasztott majd visszakeményedett cukortömeg, tök egészségtelen is, emellett egy cukorbetegnek nem kedveskedünk vele!

Diabetikus formában meg... ?!? ...értelme nincsen. Nekem van cukorbeteg ismerősöm, hát megmutatta, hogy azokból a 30-40 gr-os diabetikus csokikból egyet ehet meg, ha akar egy nap. Vagy egy gyümölcsöt...ennyi...

Egy cukorbetegnek nem a torta teteje a lényeg, és nem hinném hogy értékelné a számára 2 év alatt sem elfogyasztható cukormennyiséget egyetlen neki szánt torta tetején.

2011. okt. 22. 07:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
A torta édesítéséhez valami szénhidrátmentes édesítőt (Canderel tabletta, vagy vmi folyékony édesítő) a mázról pedig mondj le. És megkönnyíted a dolgát, ha pontosan leírod az alapanyagokat és a torta végső össztömegét.
2011. okt. 22. 09:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Hogy a kérdésre válaszoljak: nem. De bevonhatod diabetikus csokoládéval vagy diabetikus zselével.

Utolsóhoz hozzáfűzném, hogy ha a szénhidrát tartalmát is feltűnteted, akkor lesz igazán boldog :).

2011. okt. 22. 10:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Onnan jutott ez eszembe, mert diabetikus marcipánt találtam nagy nehezen, aminél a darált mandulát nem cukorral, hanem fruktózzal keverik.


[link]


Gondoltam, hátha csinált már olyat is valaki, hogy "hamis marcipánt" csinált porcukor helyett fruktózzal. :)

Pl. ilyesmi:


[link]

2011. okt. 24. 08:42
 9/10 anonim ***** válasza:
Igen, ott jó ötletek vannak!:) Csak sajnos teljesen más, ha valaki diéta miatt nem eszik répacukrot, vagy mert vigyáz az alakjára stb..., vagy ha a szervezete nem tudja feldolgozni a cukrot és bizonyos szénhidrátokat. :(
2011. okt. 24. 22:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim válasza:

Ne vegye el a kedved a negatív hozzáállás, szerintem nagyon rendes valakitől, ha meg akarja lepni cukorbeteg társát egy tortával.

Én idehaza is szénhidrát-csökkentve sütok, és egyáltalán nem nehéz egy cukorbetegnek tortát sütni! Tojás-xilit/eritrit-sütőpor/szódabikarbóna-kókuszliszt-kis víz. Ennyi. Ezt bárki megeheti. Ami pedig a krémet illeti, diétás csoki megolvasztva, kis kókusztejjel elkeverve, zselatinnal vagy kókuszliszttel sűrítve. Kész is! A máz pedig ahogy írták is: vagy diétás csoki kis olajjal, vagy tejszín diétás csokireszelékkel, vagy pedig nyírfacukor, citromlével elkeverve (sűrű masszát kapsz, amit lehet színezni is akár). Hajrá! :)

2014. szept. 22. 19:28
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!