Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy lehet finomra sütni/főzni...

Hogy lehet finomra sütni/főzni a halat?

Figyelt kérdés

Ma rántott halat csináltam ebédre. Soha nem csináltam még életemben, de gondoltam nem lehet elrontani. Tettem rá girlles fűszert, a másikra flekken fűszert, a harmadikra görög fűszert, a negyedikre már nemtudom mit.

Lényeg az, hogy nem lett jó. Puha bundában csináltam, de az felszívta magát zsírral. A fűszerezés is...xar lett.

A zsír minden felé fröccsent, még akkor is, ha levettem takarékra a gázt. Mitől van ez? Rossz a zsír? Hogy lehet a halat jól megcsinálni? Fagyasztott tengeri halfilé volt.


2011. okt. 27. 20:48
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
50%
Bekell pácolni.Neten nézz utána :)
2011. okt. 27. 20:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:
84%
Először is jól hagyd, hogy kiengedjen a hal, hogy már ne legyen fagyos. A felesleges vizet egy konyharuhával vagy papírtörlővel töröld le és utána nincs más dolgod csak besózni, tört fokhagymával és borssal bedörzsölni, kicsit állni hagyni pár órát a hűtőben, majd ezután sütni/panírozni.
2011. okt. 27. 21:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 anonim ***** válasza:
75%

Halat nem szabad ilyenekbe tenni...

- fokhagymás tejbe áztatni pár órára, 1 napra, majd azt leszűrve, leitatva megsütni zsiradék nélkül, max. 1 kanál olíva olajon teflon serpenyőben

- paprikás lisztbe forgatni és FORRó zsírban/olajban pirosra sütni

- halak fűszerkeveréket tenni lisztbe, vagy panírozás előtt azzal fűszerezni és úgy megsütni

2011. okt. 27. 21:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 anonim ***** válasza:

Ha magyar halat sütök keszeg kárász stb akkor olajba vegetát fokhagymát keverek el. pár órát hagyom pácolodni. evvel bedörzsölöm,és paprikás liszbe forgatom. A paprikás liszbe tesze 1kis kanál borsot.

Ha amurt busát rántok ki akkor 1éjszakát fokhagymás tejbe áztatatom. A pontyot csak be sózóm .

A tengeri halakat a fehér húsut.fokhagymás chillis olajba pácolom. vagy chillis citromosba. De ezt serpenyőbe kevés olajon sütöm ki..

hekk paprikás lisztbe.

2011. okt. 27. 22:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Próbáld inkább sütőben, kevés olajjal, sokkal egyszerűbb, csak bevagdalod, bedörzsölöd fűszerrel, esetleg citromlével és már kész is.
2011. okt. 27. 22:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 anonim ***** válasza:
Ja és még ami isteni és az egyik kedvenc kajám: rác ponty! :)
2011. okt. 27. 22:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 doboszoli ***** válasza:
100%

Álljon itt Bezzegh Tibi, barátom,és horgásztársam receptje, aki a gasztronómiában is jeleskedik. Valahogy ösztönösen kitűnően főz.

A sült halat besózza, fokhagymázza(opció!), majd a következő keverékben forgatja:

1/3 rész sima liszt

1/3 " kukoricaliszt

1/3 " zsemlemorzsa

Forró zsírban kisüti. Nem ragozom, tessék kipróbálni.

Köszönjük Tibikém!!

2011. okt. 28. 05:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2011. okt. 28. 16:07
 9/15 anonim ***** válasza:

Ha fagyasztott hal, először teljesen engedjen ki, utána:

1. töröld le róla a vizet, (ha kell szeleteld fel) és sózd be

2. ha sütni akartam: paprikával elkevert lisztbe forgattam és bő forró zsírban, de közepes lángon sütöttem

3. ha rántani akartam: liszt+tojás+zsemlemorzsa a panír, és ugyanúgy bő forró zsírban, de közepes lángon sütni.

Köretnek hagymás törtkrumpli+savanyúság, vagy sült krumpli+tartármártás volt nálam hozzá.


A liszt-maradékot rakd csavaros tetejű üvegbe, még 1-2 hónapig eláll, jó lesz legközelebb. Másra már nem fogod tudni felhasználni, mert érződik rajta a hal-szag.

2011. nov. 7. 19:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

A tengeri halfilékkel én kétszer jól megjártam, azóta nagy ívben elkerülöm őket.

Vettem én is ilyen zacskósat. Szép filék voltak, beleraktam a forró olajba egyben, cafatokban szedtem ki.....úgyhogy semmit se ért, az íze pedig szörnyű. A magyar halak ezerszer jobbak.

2011. nov. 7. 20:01
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!