Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Majonézes kukoricát szeretnék...

Majonézes kukoricát szeretnék készíteni, de még soha nem csináltam, írnátok számotokra bevált receptet?

Figyelt kérdés
2011. okt. 29. 14:46
 1/8 anonim ***** válasza:
72%

hozzávalók a tartárhoz:

- 2 doboz tejföl

- bors, cukor ízlés szerint

- fél - nyomós - tubus majonéz

- 2-3 ek mustár


A tejfölt a fél tubus (nem dobozos, hanem mint amiben a piros arany van) majonézzel és a mustárral elkevered. Borsozod, megcukrozod, és kész.

Pontos mennyiségeket nem tudok, én mindig ízre csinálom. Mikor olyan kellemesen savanykás-édeskés, akkor késznek nyilvánítom.


Ebbe pedig mehet a lecsöpögtetett kuk. konzerv.


De ha egyszerűsíteni akarsz, akkor a kitett kukoricára nyomsz majonézt, aztán csá, de ez meg sem közelíti ízben a tartáros verziót.

2011. okt. 29. 14:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
84%

Én igy csinálom. Megfőzőm a kukoricát,felapritok nagyon apróra vöröshagymát. A majonézhez nem tudok pontos receptet irni mert szem mértékre és izre csinálom.

Ha kisérletező kedvű vagy akkor tehetsz bele jól lecsöpögtetet ananász konzerv kockákat. Ha teszek bele ananász akkor a hagymát nem. Ilyenkor az ananász levéböl kb 1 evőkanál keverek a majonnézhez..

2011. okt. 29. 14:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszod! Elég kevés tejföl van itthon, akkor lehet úgy, hogy amennyi van, és a többit majonézzel egészítem ki?
2011. okt. 29. 14:57
 4/8 anonim ***** válasza:
84%
Lehet, de úgy nem lesz az igazi, túl zsíros lesz, vagy olyan nem finom ízű. :)
2011. okt. 29. 15:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
75%
14 :55 vagyok. ha kevés a tejföl nem gond ha esetleg talász otthon natur krémsajtot tehetsz egy keveset a tejföl mellé. Nem fog az izén érzödni..
2011. okt. 29. 15:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 ava87 ***** válasza:
100%
Én csak úgy szoktam csinálni, hogy kukorica + tejföl + majonéz. Ha fagyasztott kukoricából csinálom, akkor sózom csak meg, a konzerves viszont már eleve sós. Néha teszek hozzá borsot meg vöröshagymát apróra vágva, de nem mindig. Viszont szoktam általában tenni hozzá 1-2 keménytojást, felvágva. De nagyon hangulatfüggő, én pl. szeretem csemegeuborkával is, azt is apróra vágva szoktam hozzákeverni.
2011. okt. 29. 20:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
73%

Nem kell bele cukor, és só se szerintem...

Nekem még mindenki azt mondta, hogy verhetetlen vagyok majonézes kukorica saláta terén!

Arányokat nem tudok írni, mert ízre csinálom, úgy pakolom bele a dolgokat. Keverj össze némi tejfölt, majonézzel, viszont vegetával ízesítsd! (ízlés szerint). Ha igazán finomat akarsz akkor vágjál bele apróra darabolt trapista sajtot is, nagyon jól kijön majd az íze, és ehhez keverd hozzá, a lecsepegtetett kukorica konzervet!

2011. okt. 30. 09:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 _Flóra_ válasza:
100%

Egy konzerv kukorica

kis csipetnyi só

csipetnyi bors

tetszés szerint majonéz és tejföl

2013. jún. 23. 19:05
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!