Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » S. O. S.! Hétvégén 20 fős...

S. O. S.! Hétvégén 20 fős társaságnak kell babgulyást főznöm! Valaki küldene pontos receptet hogy 20 főre miből mennyi kell?

Figyelt kérdés
2011. nov. 16. 10:00
 1/3 anonim ***** válasza:
ez 10 főre van [link]
2011. nov. 16. 10:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

kb 6 kiló sovány lapocka, egy kiló hagyma, 2 kiló beáztatott tarkabab, másfél kiló vegyeszöldség 2 kiló krumpli,20 deka

száraz kézitarhonya (csipetke helyett nagyon jó )10 deka jó minőságű pirospaprika. 2-3 szem paprika, pardicsom.

kb fél kiló zsír, ha a hús zsírosabb, akkor kevesebb is elég.

az apróra vágott hagymát a zsíron megdinszteled, egy ek. sóval. ráteszed a kockázott húst és jól átkeverered, fehéredésig. hagyni kell, hogy kiadja a saját levét.utána mehet rá a pirospaprika, egy ek. őrölt kömény. a paprika, paradicsom és a beáztatott bab. először annyi vízzel (hús, vagy csontlével felengedni, amennyi ellepi. rövid lével főzni. amikor majdnem puha a bab is, akkor meget bele a kis hasábokra vágott zöldségféle (fehér-sárgarépa-zeller), legvégül a krumpli.megint felengedni a levét amennyi kész levest akarunk. ha forrdogálni kezd újra, akkor főzzük bele a tésztát.

Közben kóstolgatni, elég sós-e,kis borsot is lehet beletenni, külön adni hozzá csípőspaprikát.

2011. nov. 16. 13:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 doboszoli ***** válasza:
100%
Támogatom az előttem szólót, de nálam a babgulyásba legalább felesen "jár" füstölt holmi.
2011. nov. 16. 17:04
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!