Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Beigli sütés. Van jó öltetette...

Deadly108 kérdése:

Beigli sütés. Van jó öltetettek, hogy ne repedjen szét a beigli sütés közben?

Figyelt kérdés
hűtőbe rakom, a tésztát ,a tölteléket kihűtőm, úgy rakom össze (tojás nélküli) majd megsütőm de így is 3ból egy szétrepedt.
2011. dec. 7. 17:19
 1/4 anonim ***** válasza:
Általában akkor reped szét, ha túl lágy a töltelék.
2011. dec. 7. 17:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
Az oldalát megszoktad szurkálni? Én cukrász vagyok,bár nem a szakmámban dolgozok. Mi úgy tanultuk,hogy az oldalát egy villával jól meg kell szurkálni,mert a tészta belsejében megrekedt levegőtől reped meg a beigli.
2011. dec. 7. 17:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

általában akkor reped meg, ha

- nem kelt meg rendesen az utolsó kelesztésnél sütés előtt a beigli és a sütőbe téve hirtelen még megnő

- túl sok a töltelék a tésztához képest

- túl lágy a töltelék - kb ugyanolyan lágynak kell lennie, mint a tésztának

- nincs megszurkálva rendesen kenés-szikkadás _után_ - ha csak előtte van megszurkálva, akkor a kenésnél visszatömődik a tojástól a lyuk

- oldalt is érdemes megszurkálni és a tetején is, az a tuti

2011. dec. 7. 19:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
köszi!
2011. dec. 10. 13:17

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!