Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért nem sűrűsödik be a...

Miért nem sűrűsödik be a főzelékem?

Figyelt kérdés

Liszttel próbálom, de nem sikerül... Múltkor meg olyan sűrű lett tőle, hogy megállt benne a kanál...


Én ezt nem értem... Mit csinálok rosszul??? :(


2012. jan. 4. 11:26
 1/10 anonim ***** válasza:

Hát erre én is kíváncsi lennék...

Túl keveset, vagy túl sokat teszel belőle. Ha nem megy, használj keményítőt.

2012. jan. 4. 11:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:
Régen azt használtam, de a párom nem szereti az ízét...
2012. jan. 4. 11:39
 3/10 anonim válasza:
Ezzel én is így vagyok. Egyszer jó,egyszer nem. Szerintem a lisztek minősége nem egyforma. Lényegesen többet kell használni belőle mint régen.
2012. jan. 4. 11:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
Vagy az se mindegy, hogy ugyanazt a lisztet veszed-e mindig...mi például a gyermelyit használjuk.
2012. jan. 4. 11:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 A kérdező kommentje:

Köszi! A liszt lehet a baj. Mindig a legolcsóbbat veszem... Arra gondoltam, ebben igazán nem lehet különbség.


Már ebből is sajnálják a belevalót? Már a cukornál észrevettem, hogy nem jó az olcsó, mert sokkal többet teszek az ételbe, mégsem jó az íze. Váltani fogok a lisztből is!

2012. jan. 4. 14:14
 6/10 A kérdező kommentje:

Sőt! Most, hogy jobban belegondolok, a piskótám is laposabb, mint régen... Tuti a liszt az oka!


Kinek mi vált be? Egy szavazat jött a gyermelyire már, legközelebb azt veszek...

2012. jan. 4. 14:16
 7/10 anonim ***** válasza:

Amikor tanultam főzni, az első krumplifőzelékemet 3szor rántottam be, és 2szer hígítottam, mire jó lett. De az adag a végén 3szorosa lett a kezdetinek, a krumplik meg alig voltak láthatóak benne.

Szóval fontos a jó arány eltalálása. Ne add fel. Ha túl sűrű lenne, akkor egy pohár tejföl és egy kis víz segít a hígitásban.

2012. jan. 4. 14:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:

En viszont inkabb az aranyokra szavazok. Gyakorlassal menni fog.

Egy tipp: ha megcsinalod a rantast/habarast, akkor ne az egesz adagot rakd ra egybol, csak a bo felet, vard meg, hogy felforrjon, addigra osszehuzza kicsit es latni fogod, hogy kell-e meg ra. Semmi gondja nem lesz, ha utolag keversz hozza meg a rantasbol/habarasbol. Kalkulald bele, hogy ahogy kihul, ugy surusodik meg.


En is mindig a legolcsobb lisztet veszem, nem vagyok egy markahu tipus es nem szokott ezzel gondom lenni.

2012. jan. 4. 22:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 A kérdező kommentje:

Rendben, kísérletezgetek még...

A párom ma "lealázott" :D

Tökéletes finomfőzelékkel várt itthon, hogy bebozonyítsa, hogy nem a liszt a hibás! :D

Persze, kedvességből csinálta. :)

2012. jan. 5. 15:44
 10/10 anonim ***** válasza:
Dehogynem van különbség. Ahogy a tejföl - mivel lisztezik őket, és a margarin se egyforma. Én már sokszor ráfáztam, hogy új sütőmargarint próbáljak ki...a legjobb a Rama. Szóval a liszttel sincs másként. Több pótlóanyagot adnak hozzá.
2012. jan. 5. 16:52
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!