Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Melyik pizzatészta recept...

Melyik pizzatészta recept vált be Nektek a legjobban?

Figyelt kérdés

Itt a google-ben találtam jópár receptet, 3-at ki is próbáltam, de nem nyerték el a tetszésemet! Nektek van valami bevált, kipróbált receptetek? Valamint még a házi pizzakrém is érdekelne!


Köszi szépen!


2012. jan. 13. 21:37
 1/9 anonim ***** válasza:
33%

A jamie Olivéré a tökéletes.

Csak kenyértészta, Nincs jobb nála!!

szórj alá búzadarát sütéskor! Rendes élesztővel még jobb!

2012. jan. 13. 22:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
33%
krém: hagyma süt, pari, fokhagyma fűszerek főz
2012. jan. 13. 22:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
75%

A legegyszerűbb. Liszt víz élesztő olaj, só.

Ha sokfélét kipróbáltál, akkor lehet, hogy a sütéssel van baj. A pizzatészták nem kimondottan alkalmasak háztartási sütőben sütéshez, mert kéne nekik vagy 350 fok minimum, egy kis otthoni sütőből meg jó ha ki tudsz csikarni 250 fokot.

2012. jan. 14. 07:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Valahogy túl szárazak és tömörek lettek a tészták. Nem az a könnyű kis puha mint mondjuk ha rendelem. Már próbáltam kevesebb liszttel vagy több olajjal, de nem jött össze! Nem tudom mit ronthatok el!:S
2012. jan. 14. 12:41
 5/9 anonim ***** válasza:
81%

Valószínűleg lassan sütöd, (nem is tudnád gyorsabban, amit rendelsz 400 fokon sül) és rosszul nyújtod ki.

Ha nem húzod (vagy dobálod:)) hanem felülről összenyomva nyújtófával nyújtod, akkor mielőtt rátennéd a feltéteket, hagyd egy kicsit kelni! Ha megkelt a tepsiben, akkor pakold rá a feltéteket, és forró sütőben süsd. És ne vidd túlzásba a feltéteket, inkább vékonyabb legyen a tészta kevesebb feltéttel, és ha kevés, akkor süss még egy tepsivel.

2012. jan. 14. 13:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
81%

Nekem a Stahl Judit féle nagyon bevált, csak nem kell annyira túlbonyolítani.

2 pizzához kell 1/2 kg liszt, 1-1 ek. só + őrölt bors + morzsolt oregáno, 1 cs. porélesztő, 1/4 ek. cukor, 3 dl langyos víz, 1/4 dl olívaolaj.

Elkeverjük a lisztet, a sót, a borsot és az oregánót, egy másik edényben pedig a vizet, az élesztőt, a cukrot és az olajat, majd simán összekeverjük a száraz és a nedves hozzávalókat, tehát nem kell dagasztani! Letakarva 45 percig kelesztjük és kész. Mármint sütésre kész :)


Pizzaszósz: 1 hámozott paradicsom konzervet összeturmixolunk egy kis olívaolajjal, 2 gerezd fokhagymával és sóval, borssal, oregánóval ízesítjük.

Vagy esetleg, ha szeretitek, akkor nagyon ajánlom a juhtúrót is, azt csak tejföllel és fokhagymával kell jól kikeverni.

2012. jan. 14. 15:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi a válaszotokat! Kipróbálom az összes variációt!:)
2012. jan. 15. 21:59
 8/9 anonim válasza:

Budapest egyik legjobb olasz éttermében, az olasz pizza szakács eredeti nápolyi (mert a pizza ugye onnan származik) receptje:


1 kg liszt (olasz liszt a legjobb a pizzához)

1/2 liter víz

2-3 evőkanál extra szűz olívaolaj

3 dkg élesztő

1 evőkanál tengeri só


Ez a mennyiség kb. 4 darab 30 cm átmérőjű pizzához elég.


Elkészítés:


Kevés langyos vízben keverjük el az élesztőt.

Tegyük a lisztet egy tálba, legyen hegy alakja, amibe vájjunk egy krátert. Ebbe öntsük bele az elkevert élesztőt.

Futtassuk fel, majd keverjük el a liszttel, olívaolajjal, sóval és vízzel.

Tömör, homogén, az átlag kelt tésztáknál kicsit keményebb tésztát kapunk. Ez a tészta rugalmas és nem fog kilyukadni.


Eztán kezdődik a kettős keltetés.

Meleg, 24-26 C°-os helyen, konyharuhával letakarva megkelesztjük. Ez kb. 4 óráig tart.

Utána cipókra osztjuk, és egy-egy cipót lisztezett deszkán, a közepéről indulva megformázunk. Forgatva nyújtjuk kézzel tovább a tésztát. Hogy ne szakadjon el, sima és tiszta felületen kell nyújtani. Kb. fél cm vastagságúra nyújtsuk.

A második keltetés már csak 1-2 óra, és a tészta kb. 1-1,5 cm-re dagad.


A házi pizza tészta mindig vastagabb, mint a fatüzelésű kemencében sütött. Ez azért van, mert az otthoni sütőt nem lehet olyan forróra (300 C°-ra) felhevíteni. Ezért tovább tart a sütés is. A vékony tészta viszont kiszárad a hosszabb sütési idő alatt, olyan lesz, mint a keksz.


A sütőt tehát a legmagasabb hőmérsékletre előmelegítjük.

A tepsit kiolajozzuk. Beletesszük a tésztát.

Megkenjük paradicsomszósszal, és betesszük a sütőbe.

A felénél (kb. 8 perc) kivesszük és rátesszük a feltéteket, sajtot. Visszatesszük és még kb. 7 percig sütjük.


Buon appetito!

2012. jan. 26. 18:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
A hatos a legjobb. Volt olyan, hogy a család 3szor követelte egy héten:D
2012. júl. 1. 10:05
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!