Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Egyszerű (elronthatatlan),...

Egyszerű (elronthatatlan), kipróbált Frankfurti leves recept írnátok?

Figyelt kérdés

Kezdő vagyok!!!

Köszönöm előre is!



2012. febr. 8. 10:53
 1/7 anonim ***** válasza:
47%
2012. febr. 8. 11:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:
Ezt próbáltad már?
2012. febr. 8. 11:03
 3/7 anonim ***** válasza:
89%

Én mindig ezt csinálom, jó nagy adag lesz belől:

1 közepes vhagyma

2 g fhagyma

8 ek olaj

70 dkg kelkáp.

1 ek pirospaprika

2 dl tejföl

1 kk só

1 mk bors

1 kk majoranna

1 ek liszt

4 virsli


A hagymákat nagyon apróra vágom, 3 ek olajon elkezdem a vhagymát üvegesre párolni, félidőben hozzá a fhagyma. A kelt ujjnyi csíkokra vágom, rá a hagymára,2-3 percig forgatom rajta. Rá 3 dl víz, só,bors, majoranna. 15 perc alatt megfőzöm úgy, hogyha felforrt, kis lángra veszem. 3 ek olajból + a lisztből rántást készítek. Lehúzom a tűzről, bele a pirospaprika. A kelt 8 dl vízzel felöntöm, felforralom. 2 dl vízzel simára keverem a tejfölt, bele a rántás. A forró levesből kiveszek egy kicsit, és elkeverem benne. Bele a levesbe. A virslit felkarikázom, 2 ek olajon megpirítom, és a leves tetejére teszem. Kész.

2012. febr. 8. 11:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
89%

Szia! Én így szoktam készíteni:

50 dkg kelkáposzta

1 fej hagyma

1 kis doboz tejföl

2 pár virsli

2-3 krumpli kis kockákra vágva

2 evőkanál liszt

1 gerezd zúzott vagy lereszelt fokhagyma, só, bors, őrölt kömény, ételízesítő, fűszerpaprika


A hagymát apróra vágod, kevés olajon vagy zsíron megpirítod, megszórod fűszerpaprikával (kb. 1 teáskanál), hozzáadod a csíkokra vágott kelkáposztát, és a krumplit. 1,5 liter vízzel felöntöd, sóval, borssal, köménnyel (kb. 1 kávéskanállal szoktam beletenni), fokhagymával, ételízesítővel ízesíted. Puhára főzöd. Ha minden puha, hozzáadod a karikára vágott virslit, és behabarod a levest.

Habarás: a tejfölt csomómentesre kevered a liszttel, fokozatosan hozzáadsz a forró levesből 2-3 dl-t, majd ezt folyamatosan kevergetve visszaöntöd a levesbe. 2-3 percig még rotyogtatod, ez idő alatt a virsli is megfő.

2012. febr. 8. 11:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
67%

kedves kérdező!

Olyan nincs hogy elronthatatlan, én ezt mindig bizonyítom.. főleg az olyan recepteknél amikre azt írják hogy elronthatatlan :D

2012. febr. 8. 11:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
50%

Az igazi frankfurti-leves / vendéglátós szakácskönyvből van/:

- 1 fej kelkáposzta;

- 5 pár virsli /vagy ahogy szereted, lehet több/kevesebb/;

- 1 nagy pohár tejföl;

- fokhagyma gazdagon;

- köménymag;

- só;


A kelkáposztát apróra vágod, felteszed főni, bő vízben. Mehet bele a köménymag, fokhagyma, só. Ha a káposzta megpuhult, akkor bele a felkarikázott virsli, és a tejföl. Felforralod, és kb. 5 percig főzöd még.


Én hidegen szeretem, de lehet melegen is fogyasztani.

2012. febr. 8. 11:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
76%

1.-nek


Hozzáférés megtagadva, kösz a linket!

2012. febr. 8. 11:30
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!