Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Fagyi szeletet szeretnék...

Fagyi szeletet szeretnék csinálni. Egyszer már csináltam, de a krém nem lett elég sűrű (a süti elkezdett szétcsúszni a krémtől) Hogyan csináljam a krémet, hogy elég sűrű legyen és ne folyjon szét, ha felvágom a sütit?

Figyelt kérdés
[link]

2012. febr. 28. 19:48
 1/8 A kérdező kommentje:
Van vmi fixáló, vagy vmi ilyen, amitől jó lesz? Pl, habfixáló, zselatin...stb
2012. febr. 28. 19:50
 2/8 anonim ***** válasza:
ez olyan mint a madártej szelet próbáld kombinálni vele
2012. febr. 28. 20:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:

A pudingos krémnek olyan állagúnak kell lenni, mint pl. egy dobozos margarinnak. Azaz ha ott elcsúszik, akkor baj van vele. A főzős pudingot csak teljesen kihűlt állapotban szabad összekeverni a vajjal. A cukros vaj is hideg kell legyen (azaz nem felolvasztott vaj kell hozzá)! Ha nem hideg, akkor rakd picit hűtőbe.

Nem szükséges bele rakni semmit, mert a krém kemény, fix állagú.

2012. febr. 28. 20:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:

Nem tudom nekem nem túl bizalomgerjesztően néz ki, amit belinkeltél.


Küldöm az általam oly nagy sikerrel használt fagyi szelet receptjét, garantálom ebben nem fogsz csalódni, 1. helyezést értem el vele egy sütiversenyen:



[link]

2012. febr. 29. 12:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:
12.56: nem tudom neked ezen mi a nem túl bizalomgerjesztő, de mindegy. Nem is ez volt a kérdés. Elég sok ismerősöm készíti ez a recept alapján és hidd le, hogy eszméletlen finom a süti. A pici problémája csak annyi, hogy picit folyékonyabb volt a krém.
2012. márc. 1. 08:45
 6/8 anonim ***** válasza:

oké én elhiszem hogy finom :-)


Nem is az ízével volt kifogásom, hanem magával a látvánnyal. Ugyanaz az íze annak is amit én csinálok (illetve nem mert annak tejszín van a tetején), küldtem róla képet, meg tudod nézni, csak mutatósabb.


De végülis teljesen mindegy nekem, ezen nem fogunk összeveszni. :-)



A kérdésedre válaszolva: hogyan rakod rá a krémet? Úgy értem nem csak egy deszkán próbálod elegyengetni rajta és azért csúszik szét?

Kell valami ami oldalt is tartja, a legjobb erre ha kapcsos tepsiben töltöd meg krémmel ( a kapcsos rész azért jobb mert könnyebb vele dolgozni, úgy értve hogy könnyebb szelni és a szeletet kivenni a tepsiről).

Ha ez nincs akkor is elég egy sima tepsi. Abban töltsd meg krémmel, kihűl a tésztája és már kenheted is. Arra ügyelj hogy mindig kihűlt krémmel dolgozz!

És ennek a sütinek az a jó ha egy éjszakát (vagy ha annyi idő nincs akkor is legalább 3-4 órát) hideg helyen tartod.


Ha megvan az éjszakás hűlés másnap gyönyörűen, vizes késsel szép szeleteket tudsz belőle vágni.

2012. márc. 1. 09:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:
Ja, azt nem írtam hozzá, de én is tejszínnel szoktam a tetejét megkenni, nem tojáshabbal. A krémet pedig teljesen lehűtve szoktam rátenni, úgy, hogy a tésztája tepsiben van, szintén lehűtve és hűtőbe tárolom. Az íze nagyon finom lett,de valamiért mégis kicsit folyósabb lett rajta a krém.
2012. márc. 1. 13:47
 8/8 anonim ***** válasza:
Akkor nem értem miért. Több tippem nincs.
2012. márc. 1. 14:15
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!