Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi lenne az a tuti hus-szalonn...

Miron kérdése:

Mi lenne az a tuti hus-szalonna osszealitas (marmint szazalekban), hogy a hazilag keszitet SUTNIVALO kolbasz finom, szaftos legyen es sutes kozben ne szakadjon a bele? Egy jo recept magahoz a kolbaszhoz?

Figyelt kérdés
2012. aug. 16. 14:53
 1/4 anonim ***** válasza:
0%
Ha kukoricán stb. hizlalt,nem tápos disznóból csinálod,akkor nem kell bele szalonna. Az úgy is kisül belőle,amikor sütöd.
2012. aug. 16. 15:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
86%

Várd meg, amíg erre jár "Doboszoli".

A tuti recept nála.

A bél, hogy szakad-e, vagy nem, nem a recepttől függ, hanem a bél minőségétől.

2012. aug. 16. 16:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 doboszoli ***** válasza:
100%

Javaslatom:

Minimum 70:30%, de a 60:40 sem szentségtörés.

Ha kimondottan sütőt szeretnél, akkor keverj bele 10 kilónként egy jó fél liter hideg vizet(!) a fűszerezett darált húsba, garantáltan szaftos lesz.

Fűszerek nálam:

-só 20 dkg

-paprika 15 "

-bors 4 "

-ő. kömény 2 "

-fokhagyma 4 "

Lazán töltsd kimosott sertés vékonybélbe, akkor nem sül szét.

Ha van lehetőséged fél órára hideg füsttel megcsapatni, még jobb lesz, de enélkül is kiváló.

Eltarthatóság normál hűtőben 3 nap, vagy fagyasztó!!

2012. aug. 16. 17:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 doboszoli ***** válasza:
100%
Term. 10 kiló húshoz írtam a mennyiségeket.
2012. aug. 16. 19:55
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!