Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell egy egyszerű kakaós...

Hogy kell egy egyszerű kakaós piskóta tortaalapot elkészíteni?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Nemigazán sikerült eddig egy sima egyszerű piskótaalap sem (emeletes tortának szeretném)

valaki le tudná nekem részletesen írni,hogy mit hogyan csinál

( hogy nekemse essen össze a piskótaaalap?)


2009. júl. 23. 23:12
 1/5 anonim ***** válasza:
85%

Az én kakaós piskótám mindig elsőosztályúra sikerül,ezt minden nagyképűség nélkül mondom.

A recept a következő:

8 tojás

2 evőkanál hideg víz

15 dkg porcukor

10 evőkanál liszt

1 csomag sütőpor

3evőkanál kakaópor

Elkészítése:

Szétválasztod a tojásokat,a sárgájához,add a cukrot és géppel fehéredésig verd a 2 evőkanál vizet is ebbe tedd,majd egy kis tálban keverd össze a lisztet,a sütőport és a kakaóport,verd fel a fehérjét is.

A tojássárgás cukros keverékhez előbb adod az elkevert lisztet,majd nagyon keményre felvert tojáshabot,fokozatosan és felváltva amíg el nem fogy,óvatosan és lassan keverd,nehogy összetörd a

fehérjét.Majd a teflonos tortaforma aljára tegyél zsírpapírt,öntsd bele a masszát és süsd meg,20 perc kb,de a sütőt ne nyitogasd közbe.Hústűvel ellenőrizheted ,hogy átsült-e a tészta,ha nincs rajta nyers tészta kész az alapod.180 fokon szoktam én sütni.Sose esik össze.Vannak kiváló krém receptjeim is,saját,ha kell csak szólj bátran.

Üdv :)

2009. júl. 24. 00:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim válasza:
79%

Szia! Válasz egy piskóta receptet!

Jótanácsok:

-A cukor 2/3-a megy a tojás sárgához, 1/3-a a fehérjéhez (ekkor a fehérjét nehezebb felverni, viszont nem esik olyan könnyen össze)mindkettőt verd fel.

-A kakaót a sárgájába keverd, esetleg tehetsz hozzá 1-2 kanál vizet is.

-Amikor ráöntöd a kikevert kakaós toj. sárgát a felvert fehérjére, keverj rajta óvatosan néhányat, a tál közepe felől kifelé és közben a másik kezeddel forgathatod a tálat.

-A lisztet szitáld bele és folytatod a keverést (de ne vidd túlzásba, mert összeesik)

-Ha sütőport is teszel bele, azt szintén a toj. sárgába keverd.

-Zsírozott, lisztezett vagy sütő papírral ellátott tepsibe öntöd a masszát, óvatosan szétkened (vagy formába öntöd) és azonnal beteszed az ELŐMELEGÍTETT sütőbe.

-Ha piskótalapot készítesz legalább 30 percig ne nyisd rá a sütő ajtót (ha tortaformát használsz, akkor 50 percig)

(villany sütő esetén rövidebb idő alatt is megsülhet!)


Kellemes sütögetést! :) Egy cukrász

2009. júl. 24. 01:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
71%

01:24 - nek

Én az előtted válaszoló vagyok és nem tudom,hogy miért pontoztál le,mikor amit én leírtam egy tökéletes recept,igaz én nem cukrász vagyok,hanem szakács és a sütés is közel áll hozzám. Köszönöm,hogy lepontoztál,de nemis érdekel...

2009. júl. 24. 10:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim válasza:
71%

Szia!

A cukrász vagyok. SOSEM PONTOZOK!!! Amúgy jó a recept.

2009. júl. 24. 11:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:

nagyon köszönöm a recepteket. Én mindenkinek csak jó pontot adtam :/ úgyhogy úgylátszik valaki csak ezért tartózkodik az oldalon,hogy mindenkit lepontozzon. Nem értem az embereket :/

nah mindegy, mégegyszer köszönöm mindkét receptet!

2009. júl. 24. 15:41

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!