Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Egy nagyon egyszerű recept...

Egy nagyon egyszerű recept kellene amit én is meg tudok csinálni (14/L). Vasárnapi ebédre kellene szóval nem tészta, túrós gombóc meg ilyesmi hanem hús vagy valami ami finom. MIt tudnátok ajánlani?

Figyelt kérdés
lécci!!:)
2012. aug. 22. 18:20
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Tyúkhúsleves egyszerű, főételnek meg rántottszelet tört/sültkrumplival és ha mellé mást is akarsz, a franciasaláta nagyon egyszerű :)
2012. aug. 22. 18:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Brassóit, egészben sült csirkecombot, tejszínes-gombás csirkeragut,egészbe , kolbásszal töltött karaj. Annak küldök is egy linket.Talán a legegyszerűbb, mégis úgy néz ki mintha csak mesterszakács tudná megcsinálni.:)

[link]

2012. aug. 22. 18:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Vasi pecsenye (a párom és én imádjuk, ráadásul egyszerű az elkészítése)



Veszel sertéshúst (mi sertéscombot vettünk mert az volt akciós a múlt héten). De szerintem bármilyen húsból el lehet készíteni. A hús szeleteket kiklopfolod, sózod, enyhén borsozod. Megpucolsz 5-6 kis fokhagymagerezdet, majd ezeket apróra vágod. Egymásra rakod a husikat egy lezárható edénybe úgy, hogy közéjük teszed a kis felvágott fokhagyma darabokat. Majd a húst leöntöd tejjel, annyi kell rá, hogy éppen ellepje, lezárod az edényt és hagyod pácolódni minimum 1 órán keresztül a hűtőben, de a legjobb ha egy éjszakára hagyod állni a pácban.


Ezután leöntöd a húsról a tejet és alaposan lecsöpögteted (én tésztaszűrőt használtam ennek érdekében).


Egy tálba keverj össze lisztet, pirospaprikát és borsot. Én a liszthez annyi paprikát kevertem amitől szép piros lett, de mégse olyan túl erős, élénk piros.


A hússzeleteket megforgatod benne, és egy serpenyőben, ujjnyi olajban kisütöd őket.


Ezután pucolj meg 4-5 fej vöröshagymát / lilahagymát. Vágd fel őket szeletekre, majd ezeket a kis karikákat válaszd szét egymástól. A hagymakarikákat is forgasd meg a lisztben, majd süsd ki őket az olajban.


A kisült, ropogós hagymákat helyezd tálalásnál a megsütött husikra. Majd sült krumplival tálald őket.



Ez mégse az a hagyományos, mindenki által ismert rántott hús. :)



Így néz ki a végén


[link]

2012. aug. 23. 07:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
Jah, és savanyúsággal mennyei. ;)
2012. aug. 23. 07:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:

Csirkem ellet vágd vékony szeletekre, sózd és borsozd meg, tedd egy sütőpapírral bélelt tepsibe és öntsd le 1 doboz tejszinnel, vagy tejföllel, tetejére reszelj sajtot, fedd le alufóliával és süsd közepes léngon kb 3/4 órát, majd vedd le a fóliét és süsd még 5 percig,

Egyszerű és finom étel. Egy zacskós rizst főzz meg mellé, amit megszórsz vágott petrezselyemmel.

2012. aug. 23. 07:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm!!:) ezek tényleg nem bonyolultak..:)
2012. aug. 23. 21:40
 7/11 A kérdező kommentje:
végül a húsleves,és a vasi pecsenye mellett döntöttem.Uborkasalátát csináltam hozzá.Hát,majd délben kiderül milyen lett.:)
2012. aug. 26. 08:22
 8/11 anonim ***** válasza:
Majd írd meg, hogy milyen lett. ;)
2012. aug. 26. 15:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 A kérdező kommentje:
hát, a húsleves nem lett annyira finom mint az anyáé szokott lenni,de mentségemre szóljon ez volt az első húslevesem :D a vasi pecsenye viszont mindenkinek ízlett(még a nagyon válogatós kis tesómnak is).Apa teljesen beleszeretett.:D köszönöm szépen!!:)
2012. aug. 29. 14:53
 10/11 anonim ***** válasza:
Örülök, hogy Nálatok is sikere volt a vasi pecsenyének! :) A húsleves meg hidd el legközelebb még finomabb lesz. ;)
2012. aug. 29. 14:55
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!