Egy nagyon egyszerű recept kellene amit én is meg tudok csinálni (14/L). Vasárnapi ebédre kellene szóval nem tészta, túrós gombóc meg ilyesmi hanem hús vagy valami ami finom. MIt tudnátok ajánlani?
Brassóit, egészben sült csirkecombot, tejszínes-gombás csirkeragut,egészbe , kolbásszal töltött karaj. Annak küldök is egy linket.Talán a legegyszerűbb, mégis úgy néz ki mintha csak mesterszakács tudná megcsinálni.:)
Vasi pecsenye (a párom és én imádjuk, ráadásul egyszerű az elkészítése)
Veszel sertéshúst (mi sertéscombot vettünk mert az volt akciós a múlt héten). De szerintem bármilyen húsból el lehet készíteni. A hús szeleteket kiklopfolod, sózod, enyhén borsozod. Megpucolsz 5-6 kis fokhagymagerezdet, majd ezeket apróra vágod. Egymásra rakod a husikat egy lezárható edénybe úgy, hogy közéjük teszed a kis felvágott fokhagyma darabokat. Majd a húst leöntöd tejjel, annyi kell rá, hogy éppen ellepje, lezárod az edényt és hagyod pácolódni minimum 1 órán keresztül a hűtőben, de a legjobb ha egy éjszakára hagyod állni a pácban.
Ezután leöntöd a húsról a tejet és alaposan lecsöpögteted (én tésztaszűrőt használtam ennek érdekében).
Egy tálba keverj össze lisztet, pirospaprikát és borsot. Én a liszthez annyi paprikát kevertem amitől szép piros lett, de mégse olyan túl erős, élénk piros.
A hússzeleteket megforgatod benne, és egy serpenyőben, ujjnyi olajban kisütöd őket.
Ezután pucolj meg 4-5 fej vöröshagymát / lilahagymát. Vágd fel őket szeletekre, majd ezeket a kis karikákat válaszd szét egymástól. A hagymakarikákat is forgasd meg a lisztben, majd süsd ki őket az olajban.
A kisült, ropogós hagymákat helyezd tálalásnál a megsütött husikra. Majd sült krumplival tálald őket.
Ez mégse az a hagyományos, mindenki által ismert rántott hús. :)
Így néz ki a végén
Csirkem ellet vágd vékony szeletekre, sózd és borsozd meg, tedd egy sütőpapírral bélelt tepsibe és öntsd le 1 doboz tejszinnel, vagy tejföllel, tetejére reszelj sajtot, fedd le alufóliával és süsd közepes léngon kb 3/4 órát, majd vedd le a fóliét és süsd még 5 percig,
Egyszerű és finom étel. Egy zacskós rizst főzz meg mellé, amit megszórsz vágott petrezselyemmel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!