Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ötletek egy finom ebédhez?

Ötletek egy finom ebédhez?

Figyelt kérdés
Az a helyzet hogy gőzöm sincs mit főzzek holnap, húsleves lesz az tuti, de valami főétel kellene remélhetőleg sertésből mert az van itthon, valaki receptet tudna mondani?
2012. szept. 22. 21:43
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Brassói, lecsóshús, búboshús, bakonyi szelet...
2012. szept. 22. 21:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
2012. szept. 22. 21:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:

Már kipróbáltam, szerintem nagyon finom:

[link]

2012. szept. 22. 22:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
Tepsiben sült pácolt tarja lesz, krumplipürével svéd gombasalátával, gyümölcstorta.
2012. szept. 23. 05:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
ha szép szelet húsaid vannak, tehetsz bele zsömlés-hagymás-gombás tölteléket is, vagyis göngyölthús is finom lenne belőle.
2012. szept. 23. 05:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:

Bácskai rizseshús, tarhonyáshús pörköltből pl.vagy Palermói szelet (rántotthús, még forrón megszórva reszelt sajttal)vagy Párizsi szelet (bundás hús)krumplipürével, petrezselymes krumplival, vagy sültkrumplival. friss paradicsomsaláta, vagy nyári vegyes saláta mellé.

fasírt gombócban vagy Stefániának betöltbe.

vagy egybesültve a hús egy kolbász beledugva a közepébe. nemcsak karajból lehet, egy darab comb vagy lapocka is kiváló hozzá, sőt szaftosabb is. én konyhai cérnával át szoktam kötözni, hogy formás legyen.még melegen le kell szedni a cérnát, ha megsült a hús.

a sültek bellé a krumpli, rizs mellé nagyon finom a párolt káposzta, főleg, ha lila.

2012. szept. 23. 06:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
Darált pörkölttel töltött palacsinta bepanírozva és kirántva, isteni finom.
2012. szept. 23. 07:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
Egybesült hús felszeletelve vadasmártással, zsemlegombóccal, vagy gyümölcsmártással, krumplival, és pirított morzsával.
2012. szept. 23. 07:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:

Nálunk a mai menü:

- Húsleves

- Sült és rántott karaj rizzsel, és hasábkrumplival, savanyúval

-Barackos tekercs

2012. szept. 23. 08:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:

A 2-3 cm vastagra szelt husikat sózd, borsozd be, hagyd egy kicsit állni.

Kb. 2x annyi vöröshagymát, mintha pörköltnek tennéd fel, szeletelj el, és 1 egész fej fokhagymát bő zsírban dinszteld meg, forgasd bele a husikat, süssed fehéredésig, tégy bele szemes borsot és babérlevelet is. Engedd fel kb. 1,5-2,0 deci fehérborral, és párold födő alatt puhára, ha kell, a továbbiakban már elegendő vizet önteni alá, hogy puhuljon. Amikor megpuhult, süsd zsírjára, és pirítsd meg szép pirosra.

Persze rakhatod tepsibe is, alufóliával, arra kell vigyázni, ha lehet teflonba tedd, mert a vöröshagyma a vége felé szeret leragadni.


Teljesen száraz törtkrumplit készíts hozzá köretnek, mert a husi szaftját tudod szedni rá.

2012. szept. 23. 08:36
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!