Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Káposztát savanyítanánk, de...

Káposztát savanyítanánk, de az 1 hete lereszelt és besózott a káposzta, a savanyító dézsában még mindig nem indult forrásnak. Mit tegyünk vele?

Figyelt kérdés
20 kg káposztához tettünk kb. 70 dkg sót és egy csomag porított kén port, ugyanis tavaly bebarnult az egész, ezt akartuk elkerülni. Az előszobában van, kb 20 C -ban. Elképzelhető, hogy a kén fojtja le a forrást?

2012. nov. 25. 17:45
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
A borkén megakadályozza az erjedést!Megöli a tejsavbaktériumokat.Savanyodás után kellett volna kénezni!
2012. nov. 25. 17:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:

A borkéntől szép fehér, és kemény marad a káposzta, de savanyúkáposzta soha nem lesz belőle.

savanyúság eltevéskor, a paprikába, főleg a káposztával töltöttbe szoktunk nagyon keveset tenni, de még az is megköhögteti az embert.

A hagyományos savanyúkáposztába (erjesztett) nem használnak az ismerőseim, akiktől évtizedek óta veszem a savanyúkáposztát.

2012. nov. 25. 18:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 doboszoli ***** válasza:
100%

Nagyban savanyító ismerősöm szerint 10 kiló káposztához 20-22 deka sót kell tenni.

Ha több, megpuhul, ha kevesebb nem forr ki. Én, az eredményt kóstolva, hiszek neki.

A borkén szerintem is baklövés volt..

2012. nov. 25. 18:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
A savanyúsághoz azért lehet borként tenni mert ott a sav adja a savanyítást.A káposztánál a baktériumok a káposzta levéből erjesztenek tejsavat.
2012. nov. 25. 18:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

Én átmosnám tiszta vízzel, fűszer bele.

(10 kg-hoz 25 dk só kell) Mivel meg van már törve, sós vizet forralnék, lehűtve rá, le terhelném, melegre tenném olyan 20-25 fok, közöttire, 3-5 napra, utána ki hűsre +5 fokba. (Így meg lehetne menteni!(?)

2012. nov. 29. 19:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

Bűn és vétek borként tenni a savanyítandó káposztába.

Kb. 5 tömegszázalékos sóoldat, 20°C és 4 hét erjesztés. 10 cm sósvíz fedje a káposztát, és le kell nyomtatni. Az edényt fedni kell.

Utána befőttesüvegekbe tenni, és megy a hűtőbe.

(5%‐os sóoldat = 1 liter vízbe 50 g só)

2015. dec. 28. 05:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 Boglyos válasza:
Ha van benne elég só és még sem forr mi a teendő? Melegen is van. Már egy hetes.
2018. nov. 20. 10:14
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!