Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ez így nagy butaság lenne?...

Ez így nagy butaság lenne? Sós palacsinta!

Figyelt kérdés
Arra gondoltam, hogy rendesen sütök palacsintát csak éppen nem rakok bele cuktort hanem sót magyarúr simán a sós palacsintákat kisütöm veszek a kisboltban felvágottat (parizert, sonkát, tavaszit...) és azzal töltöm meg. Szépen feltekerem valami tejfölös öntettel leöntöm berakom a sütőbe egy picit, hogy megpiruljon a tejföl és kész! Szerinted milyen lehet? Valami köret hozzá?
2012. nov. 27. 10:55
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Én jobban szeretem a sós palacsintát...

Amikor készíted a tésztát, nem kell agyonsózni. Elég bele egy csipet.

Ha a sütőben akarod sütni, akkor a tepsi szélét nagyon vékonyan kend ki olajjal, mert különben letapad. A palacsintákat töltsd meg, ahogy kedved tartja (ha raguval, vagy csirkehusíval töltöd, akkor azt előtte meg kell főznöd). Egymás mellé halmozod a palacsintákat, nyakonöntöd fokhagymástejföllel, reszelsz rá sajtot és addig sütöd, míg a sajt rá nem pirul.

Nem diétás kaja, de nagyon szeretjük :)

2012. nov. 27. 11:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem lenne nagy butaság, sőt! Van ilyen! Meg ott a Hortobágyi palacsinta is.

Bármit tehetsz bele ami sós. Megtöltheted, húsokkal, zöldségekkel, stb-vel, öntehtsz rá ilyen tejfölös, fokhagymás öntetet. Szórhatsz rá reszelt sajtot.

De akár úgyis jó, hogy utána már nem teszed be a sütőbe, hanem megsütöd a palacsintákat, belerakod amit gondolsz és egyből eheted is! :)

Sokféle variációja lehetséges! :) :D

2012. nov. 27. 11:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodtan megcsinálhatod. A hortobágyi palacsintához is sós palacsintatésztát csinálunk.
2012. nov. 27. 11:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim válasza:
100%
Szerintem ez nagyon jó!A héten én is kipróbálom.Én ehhez köretet nem adnék.Viszont arra figyelj,hogy amikor megtöltöd a palacsintát,sonkával vagy amiket írtál,akkor bele is tegyél egy kis tejfölt vagy főzőtejszínt esetleg kicsi olajjal elkeverve,hogy belül ne legyen nagyon száraz a palacsinta.És attól még leöntheted a tetejét is,csak én oda már nem tennék sokat,hogy a palacsinta ne ázzon el teljesen.Esetleg egy kis reszelt sajt a tetejére,hm?:)
2012. nov. 27. 11:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 A kérdező kommentje:
Imádom a húsos hortobágyit azért gondoltam erre az olcsóbb variációra:D csak anya nem hagyott itthon kajapénzt mert elfelejtett és ő monta h süssek palacsinát és siet haza addig nem halok éhen:D és arra gondoltam h felvágottal töltöm meg mert annyi apróm van:D
2012. nov. 27. 11:03
 6/14 anonim ***** válasza:

Első vagyok...

Ha nem akarod a sütőbe berakni az sem baj.

Megcsinálod a sóspalacsintát és megtöltöd krémsajttal/sajttal/sonkával/előre pirított baconnel/tonhalkrémmel/bármivel, félbehajtod és tejföllel/joghurttal leöntöd, esetleg még reszeltsajttal megszórod. Nagyon finom :)

Itt csak arra kell figyelned, hogy a beletöltendő dolgok ne legyenek hidegek. A felvágottakat fel szoktam melegíteni a serpenyőben (csak melegítem, nem sütöm).

2012. nov. 27. 11:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:

Az az érzésem, hohy Te ma már kérdeztél, margarinnal kapcsolatban... . :)ha tévedtem, akkor bocsánat :)

nagyon jót találtál ki, ha már biztonsággal tudsz palacsintát sütni.

Finom lesz, ahogy elképzelted, sok sikert hozzá.

2012. nov. 27. 11:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:

Én szoktam ilyet csinálni, bár én nem sózom a palacsintát, rendeset sütök ki.


Ezután megtöltöm magamnak zöldségekkel, sajttal, a páromnak pedig felvágottakkal és sajttal, bevágom a mikróba 2 percre, és isteni :)

2012. nov. 27. 11:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
95%

"Imádom a húsos hortobágyit azért gondoltam erre az olcsóbb variációra"

Ebben csak annyi logikai bukfenc vagy, hogy a felvágottak, sőt még a parizerek 80%-a (legalább is az ehetőek) drágábbak, mint a színhús.

2012. nov. 27. 12:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

1 kg sonka pl 1500-3000 forint, 1 kg sovány sertés comb meg 1200.

Akkor ez most mitől is spórolás?

2012. nov. 27. 12:19
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!