Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kenyérsütés - Miért nem jön...

Kenyérsütés - Miért nem jön ki a kenyér a kenyérsütőgépből?

Figyelt kérdés

A héten vettem a lidlben egy Binifett márkájú kenyérsütőgépet. Eddig kétszer sütöttem vele kenyeret (más - más recept alapján), és egyik alkalommal se jött ki belőle a kenyér. Nagy nehézségek árán különböző "segédeszközök" segítségével szedtük ki belőle a kenyeret (ami egyébként isteni lett mind a kétszer). Olyan, mintha alul teljesen le lenne tapadva.

Van valakinek valami ötlete, hogy ennek mi lehet az oka, mit tehetnénk, hogy ezt elkerüljük?


2009. aug. 20. 15:05
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
80%
Miért, ki kéne jönnie? Erre nem is gondoltam. Én is mindig úgy kínlódom ki a forró gépből.
2009. aug. 20. 15:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
95%
Nem tudom milyen a tészta recepted, de olaj mindig kell bele. A másik az, hogy egy rendes, márkás kenyérsütőt kellett volna venned, nem egy gagyit (BOCS!), mert valószínű, hogy nem tapadásmentes a belső felülete.
2009. aug. 20. 15:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Mielőtt sütsz benne, kend ki olajjal. Tudom, teflonosak, de akkor sem árt neki, növeli az élettartamát is. Kend át a lapátokat is és azt a tengelyt is amin a lapát van a formán belül. Én ezt minden sütés előtt megteszem és egyátalán nem ragad bele a kenyér a formába.
2009. aug. 20. 16:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Próbasütést csináltál vele? Minden kenyérsütgép használati utasítása leírja. Jól ki kell kenni olajjal a formát és a tésztába is kell olaj. Az első kenyeret nem is szabad megenni, mert belekerülhetnek a forma oldaláról teflon darabok.
2009. aug. 20. 16:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

A belseje tapadásmentes. Legközelebbi próbálkozásomkor bekenem azért a belsejét olajjal, kíváncsi vagyok, hogy így is beragad-e.

Az első két sütéskor 0,5 kg kenyérliszt-keverékből készítettem kenyeret előírás szerint. (Az első félbarna, a második rozs volt.) Zsiradékot nem írtak a receptbe, úgyhogy nem is tettem bele. Maga a kenyér isteni lett, csak nagyon nehézkesen tudtuk kiszedni a sütőből. Egy ismerősöm azt mondta, hogy neki egy kis rázás után kijön a kenyér. Ez a küzdelem a kenyérért eléggé elvette a kedvemet a sütéstől, ezt nem vártam.

2009. aug. 20. 17:06
 6/14 A kérdező kommentje:

16:57-esnek:

Hát a próbasütés az elmaradt...:(((. A próbasütésen pontosan mit értettél? Hogy kéne csinálnom?

Az első kenyeret, miután kiküszködtük a gépből, rögtön meg is ettük. Nagyon finom volt.:)

Egyébként köszi az ötletet. A használati utasításban olyat írtak, hogy vékonyan kenjük ki olajjal és kapcsoljuk be pár percre. Ezt meg is csináltam. Majd hagytam kihűlni a gépet. Este pedig beletettem előírás szerint a dolgokat, beprogramoztam reggelre. Reggel friss kenyér várt, de csak hatalmas küzdelem után tudtuk kiszedni. Alul mintha teljesen letapadt volna. Másodszorra a második dagasztás után kiszedtem a dagasztókarokat is, de ugyanúgy letapadt, nagyon nehéz volt kiszedni.

Legközelebb sütés előtt bekenem a formát olajjal. Nem beprogramozom, hanem rögtön sütöm. Esetleg még valami ötletetek van?

2009. aug. 20. 17:24
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Nekem sose ragad bele. Én is az utolsó dagasztás után kiveszem a lapátokat. Mikor kész, fejre szoktam borítani az üstöt, és kesztyűvel megforgatom mindkét lapát alját. Erre mindig megmozdul a kenyér, és egy nagy lökésre ki is jön.

A tiéd meg se mozdul? Nem lehet, hogy az üst van rosszul megcsinálva, és az alsó része tágabb? Lehet hogy hülye ötlet, de hátha...

2009. aug. 20. 17:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Én teszek bele egy kis házizsírt. Mikor megsül, kiveszem a hengert a gépből és a hideg kőre teszem kb. 10 percre. Után már könnybb kirázni belőle.
2009. aug. 20. 17:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a jobbnál jobb ötleteket! Holnap reggel újra sütök kenyeret, majd megírom, hogy sikerült! Természetesen megfogadom jó tanácsaitokat.

Olyan eszembe se jutott, hogy kikenjem (hisz ez nem volt a leírásban, és én azt betartottam szó szerint), arra meg pláne nem gondoltam, hogy a lapát alját megtekerjem. Szerintem ez nagyon jó ötlet. Holnap reggel újra sütök kenyeret, nem adom fel. (A család is reménykedik ebben, a finom friss kenyeret igen szeretik!:)

Köszönöm a segítséget!

2009. aug. 20. 20:14
 10/14 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm a segítséget. Ma beolajoztam sütés előtt a formát,és "láss csodát": ahogy megfordítottam a formát, a kenyér simán kipottyant belőle!:))

Még egyszer köszi!

2009. aug. 21. 14:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!