Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Resztelt mäjat szeretnek...

Resztelt mäjat szeretnek kesziteni de öszinten megvalva tartok töle pedig nagyon szeretem eddig ugyanis nem sikerült eltalälnom a fözesi idöt nem sozom es megis kemeny marad mennyi idejig fözzem? Tehetek bele paradicsomot es paprikät?

Figyelt kérdés
2012. dec. 14. 09:06
 1/8 anonim ***** válasza:

A karikára szelt zöldpaprikát a szálára vágott vöröshagymával együtt szoktam dinsztelni, majd úgy rakom bele a májat, átforgatom, amikor a színe kívülről fehér, akkor rá törtpaprika és kevés vízzel engedem fel. Annyit, hogy éppen alig-alig lepje el a víz a májat. Őröd borsot, szerecsendiót szoktam bele tenni.

Ha csirkemáj, akkor azt már sózhatod is, ha sertés, akkor azt majd csak a tányéron.

Addig szoktam főzni (közben kavargatom), míg a közepéből a véres lé kifő. Csíkokra vágott sertésmájat fakanállal szoktam elvágni, ha a közepe már nem véres, rögtön elzárom, a csirkemájba először (vastagabb részbe) elég ha csak egy villát szúrsz, látod, hogy véres lé folyik-e ki belőle. Amikor már nem, biztonság kedvéért vágd is ketté.

Ha túlfőzöd, akkor már csak keményedni fog!


Paradicsomot én nem szoktam bele tenni, de ha akarsz, felengedés után 1-2 szemet nyugodtan beleszelhetsz.

2012. dec. 14. 09:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szepen meg annyit szeretnek kerdezni hogy 80 dkg mäjhoz häny fej vöröshagymät piritsak ?
2012. dec. 14. 09:20
 3/8 anonim ***** válasza:

Annyi májhoz én 2 db. kb. tyúktojás nagyságú hagymát pucolnék, + 2 db. zöldpaprikát. Persze ha paprika nincs, vagy csak 1 db, az sem gond, az ízét az is megadja.


Ne félj tőle, csak amikor a leve már felforrt, attól kezdve kb. 5 perc múlva már kezdd el nézegetni a közepét először csak villával. Sikerülni fog!

2012. dec. 14. 09:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a biztatäst :) kedves töled
2012. dec. 14. 09:36
 5/8 anonim ***** válasza:
80 deka májhoz iszonyat kevés az a hagyma mennyiség amit az előző írt, úgy nem lesz szaftos. Én úgy csinálom, hogy belevágok egy paradicsomot egy kisebb paprikát, egy kis sóval jól szétfőzöm bele 60 deka hagymát, majd mikor jól megpuhult a hagyma is bele a májat. A végén sózom borsozom és pirospaprikát is szórok rá.
2012. dec. 14. 13:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
Ahány ház, annyi szokás....
2012. dec. 14. 13:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 doboszoli ***** válasza:

Biztosan úgy is jó, de akkor hagymás máj, vagy májas hagyma?

Szerintem 60 deka hagyma úgy uralja a 80 deka máj ízét, hogy... Na de tényleg ez csak egy vélemény.

2012. dec. 14. 16:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim válasza:
jo recept
2018. márc. 17. 22:24
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!